Жителі Слов’янська, які знайшли тимчасовий прихисток у Житомирі, повертаються додому » Новини Житомира
 
 


Жителі Слов’янська, які знайшли тимчасовий прихисток у Житомирі, повертаються додому

Автор: news_maker від 2-08-2014, 11:47, переглядів: 1 458

Жителі Слов’янська, які знайшли тимчасовий прихисток у Житомирі, повертаються додому

Місяць прожило у готелі "Житомир" подружжя Тетяна та Олег. Вважають себе щасливчиками, адже Слов’янськ звільнили від терористів, квартира їх вціліла, в місті відновлюють комунікації та енергопостачання. Тож подружжя вирушає додому, аби приступити до відбудови рідного міста. Житомирян запрошують у гості і дякують за підтримку у найважчий час.
"Дуже велике спасибі, гарні люди. Хоч нам і казали, що тут живуть "бендерівці", що ми приїдемо, а нам горло переріжуть, та ми своїм телефонували подругам та друзям і запрошували приїхати, бо у Житомирі проживають нормальні люди. "Бендерівці" виявилися дуже гостинні", – кажуть Тетяна та Олег Всього у готелі "Житомир" проживає 68 переселенців із зони проведення АТО, із них 40 дітей.
Люди приїхали з Слов’янська, Харцизька, Краматорська, та найбільша кількість – 52 людини – з Луганська та Донецька. Директор КП "Агентство з управління майном Житомирської міської ради" Валерій Матвіюк розповідає, що переселенці часто соромляться озвучити свої потреби та й від екскурсій відмовляються. Людям зараз не до того:
"Люди втомлені, тіло тут, а голови їхні все одно там, тобто не має часу на якісь конфлікти та з’ясування відносин. Люди поїхали з дому тільки із-за того, що у них на подвір’ї стоїть "Град". У них усі думки зайняті сусідами. Родичами, знайомими, які не встигли поїхати. Вони навіть на пляж не ходять і раді тіні на території готелю".
Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин наголосив, що 5 дітей влаштовані у дитсадочки, 30 дітей – у житомирські школи, хоча посадовець сподівається, що вже на початку нового навчального року діти Східної України сидітимуть за партами рідних навчальних закладів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: