На Житомирщині 168 котелень можна перевести на альтернативні види палива » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині 168 котелень можна перевести на альтернативні види палива

Автор: news_maker від 5-08-2014, 15:47, переглядів: 1 077

На Житомирщині 168 котелень можна перевести на альтернативні види палива

На Житомирщині успішно впроваджуються рекомендації Уряду України щодо зменшення витрат природного газу та підвищення енергоефективності.
«Теплоенергетика нашої області представлена 936-ма котельнями всіх форм власності. З них 158 належать до комунальної власності, які забезпечують теплом міста Житомир, Новоград-Волинський, Малин, Коростень, Бердичів, Овруч, а також селища Новогуйвинське та Озерне Житомирського району. У 2013-му році теплокомунальна галузь Житомирщини використала 148 млн м3 газу, у тому числі 117 млн м3 – для населення. Сьогодні ми бачимо, які виклики перед нами ставить північний сусід, один із яких – енергетична безпека нашої держави. Так, 16 червня цього року Росія припинила постачання газу на територію України. Цю ситуацію ми маємо оцінювати глибше: наразі в Україні та, зокрема, на Житомирщині тривають жнива. Необхідна велика кількість газу, аби просушити зібране зерно», – коментує ситуацію директор департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Геннадій Забродський.
При цьому керівник профільного підрозділу зазначає, що опалювальний сезон 2014–2015 років у державі та області розпочнеться з використанням природного газу.
«Уряд створив кризовий енергетичний штаб під керівництвом Віце-прем’єр-міністра та Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимира Гройсмана. Цей орган на державному рівні розглянув усі можливості проходження опалювального сезону 2014-2015 років. Так, враховуючи ситуацію, що склалася, прийнято рішення зменшити споживання природного газу на 30 % до показників минулого року. Крім того, держава делегувала на місця повноваження щодо залучення коштів, які треба спрямовувати на закриття нерентабельних котелень (така оптимізація вже проводиться у Житомирі, Малині та Бердичеві), заміну малоефективних котлів і, найголовніше, перехід на місцеві альтернативні види палива», – пояснює він.
Так, по структурі області лише КП «Житомиртеплокомуненерго» споживає близько 70 % газу. Тому, каже Геннадій Забродський, наразі спільно з керівництвом підприємства відпрацьовуються механізми реалізації вимог Уряду щодо забезпечення енергоефективності.
До того ж, за словами посадовця, згідно зі спільним розпорядженням голови облдержадміністрації та голови обласної ради № 169/35 від 24.06.2014, на Житомирщині створено обласну координаційну раду з питання ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів. Цей орган розробив і втілює у життя комплекс заходів стосовно переведення колотень на альтернативні види палива.
«На сьогодні, використовуючи інвестиції, ми готові перевести на альтернативні види палива 168 котелень. Зокрема, п’ять у Радомишльському та ще по три – у Брусилівському та Малинському районах. Надзвичайно активно у цей процес включилося й місто Житомир. Згідно з рішенням сесії Житомирської міської ради, 5,7 млн грн спрямовано на заходи з енергозаощадження, – конкретизує директор департаменту, і додає: – Для виконання інвестиційної програми у повному обсязі нашому регіону необхідно 377 млн грн».

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: