Художня виставка у вікнах будівель на Михайлівській вулиці Житомира стане мистецьким подарунком до Дня міста » Новини Житомира
 
 


Художня виставка у вікнах будівель на Михайлівській вулиці Житомира стане мистецьким подарунком до Дня міста

Автор: news_maker від 7-08-2014, 17:48, переглядів: 1 879

Художня виставка у вікнах будівель на Михайлівській вулиці Житомира стане мистецьким подарунком до Дня міста

Цей арт-проект має бути втілений силами самих городян, які зможуть надати для експозиції різні художні твори, що висвітлюють історію, побут і дух Житомира. Зі свого боку ініціатори проекту беруться оформити віконні вітрини так, щоб виставка відповідала назві проекту: "ArtStreet Душа Житомира".
"Можна приносити все. Якщо, наприклад, маємо власне бачення міста позаминулого століття в образотворчих символах – малюємо. Якщо є якась старовинна лампа, або від бабусі залишився старий сервіз чи речі, які нагадують про минуле Житомира, – їх також можна приносити, адже будемо робити різні інсталяції у вікнах будинків, щоб вийшла така собі алея художніх творів. І не лише класичного живопису, а всього, що ви вважаєте за потрібне. Ми з дизайнерами зробимо так, щоб всі ці речі склалися в одну композицію, в одну галерею", – розповіла Олена Гузенко, одна із організаторів виставки.
Наразі продовжується збір експонатів і художніх творів. Вже відомо, що серед них будуть етюди, які малювали вихованці житомирської художньої школи на вулицях міста ще 20 років тому, а також зовсім нові роботи юних митців зі студії "АРТ-Село". Також приватний музей "Ремісничий двір" надасть зі своєї колекції предмети старовинного побуту. Усіх бажаючих запрошують долучитися до наповнення експозиції, адже кращі роботи увійдуть до каталогу виставки, підготовкою якого займається краєзнавче видавництво "Волинь". Роботи приймаються до 20 серпня в управлінні культури міськради за адресою вулиця Велика Бердичівська 61/18, кім.4.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: