Санаторію „Тетерів“ буде компенсовано чверть витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням переселенців зі Сходу України » Новини Житомира
 
 


Санаторію „Тетерів“ буде компенсовано чверть витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням переселенців зі Сходу України

Автор: news_maker від 11-08-2014, 19:59, переглядів: 1 316

Санаторію „Тетерів“ буде компенсовано чверть витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням переселенців зі Сходу України

Про це голова облдержадміністрації Сергій Машковський повідомив 11 серпня під час чергового засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області.
Так, згідно із розпорядженням голови облдержадміністрації від 01.08.2014 р. № 210, 25% фактично понесених витрат, пов’язаних із тимчасовим проживанням громадян та/або із оздоровленням дітей, які мають постійне місце проживання на тимчасово окупованій території або території проведення антитерористичної операції, будуть відшкодовані КП «Агентство з управління майном» Житомирської міської ради (15300 грн.) і ДП «Санаторій для батьків з дітьми „Тетерів”» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів «Укрпрофоздоровниця» (131200,0 грн.).

«Минулого тижня відбулася Всеукраїнська селекторна нарада. На ній Віце-прем’єр-міністр і Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Гройсман зауважив, що один із головних моментів, на яких наша область має зосередити увагу, – це відповідність санітарно-побутовим нормам приміщень, де наразі проживають переселенці. По-друге, потрібно забезпечити пристосованість закладів, які приймають громадян зі східних регіонів, до роботи в осінньо-зимовий період. Зокрема, не пристосованими до зміни погодно-кліматичних умов є санаторії „Тетерів“ і „Віра. Надія. Любов“, де наразі проживають понад 400 громадян зі Сходу нашої держави. Тому ми маємо віднайти можливості, аби створити для переселенців гідні умови життя та побуту. До того ж ми маємо прорахувати і віднайти необхідні фінансові ресурси для їхнього забезпечення, закласти ці кошти в обласний бюджет і розподілити їх відповідно до потреб», – зауважив Сергій Машковський.
Станом на 8 серпня 2014 року на Житомирщині загалом перебуває 2156 переселенців, у тому числі 327 інвалідів і людей похилого віку, 828 дітей, 274 чоловіків і 727 жінок. Із них 159 осіб прибули з АР Крим та 1997 – з території проведення АТО. При цьому на території області налічується 334 об’єкти усіх форм власності, на яких можливо розселити 2070 осіб. За оперативними даними, у заклади комунальної та державної форм власності розселено близько 600-та громадян. Зокрема 287 осіб – до ДП «Санаторій „Тетерів“», 71 особа – до готелю «Житомир», 14 осіб – до санаторію «Дениші» та 225 осіб – до санаторію «Віра. Надія. Любов».
Загалом, під час засідання було розглянуто питання їхнього медичного забезпечення, соціального захисту, працевлаштування, створення резерву житлового фонду для внутрішнього переміщення громадян, обстеження і приведення його у належний стан, а також готовність навчальних закладів до прийняття дітей, які прибувають із зони проведення АТО.
До того ж учасники зібрання обговорили й хід реалізації обласної програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії та інших силових структур області, що брали участь у АТО у 2014 році. На її реалізацію в обласному бюджеті передбачено 2 млн. грн. Документ буде розглянуто й під час засідання червової сесії обласної ради, що відбудеться 11 вересня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: