Навчальний рік у школах Житомирщини розпочнеться за планом – 1 вересня » Новини Житомира
 
 


Навчальний рік у школах Житомирщини розпочнеться за планом – 1 вересня

Автор: news_maker від 12-08-2014, 18:41, переглядів: 1 763

Навчальний рік у школах Житомирщини розпочнеться за планом – 1 вересня

Чутки про те, що школярі області підуть на навчання з середини серпня, аби зекономити на газі, який Україні тепер надто дорого обходиться, в управлінні освіти і науки Житомирської облдержадміністрації спростовують. У законі про середню освіту чітко написано: навчання в усіх школах країни розпочинається з Дня знань – 1 вересня. Внести зміни до закону може лише Верховна рада. Відтак, будь-які чутки та домисли про перенесення навчального року в школах Житомира та області, є безпідставними:
"Стаття 15 Закону України "Про загальну середню освіту" говорить, що навчальний рік розпочинається 1 вересня, а закінчується не пізніше 1 липня наступного року. Крім того, тут треба зважати, що, якщо навчання закінчилося приблизно першого липня, а у когось це може бути і 25 червня, то вчителі пішли у відпустки в різний час. А у педагогів відпустка – 56 днів. Це означає, що вони тільки 15, 20 та 25 серпня вийдуть на роботу. На сьогодні у нас всі школи готові до навчання, але традиційно перед початком навчання вони ставлять крапку вже у другій половині серпня. Мається на увазі десь щось дофарбувати у навчальному закладі", – пояснює очільник управління освіти і науки Житомирської ОДА Олександр Пастовенський та додає, що протягом року змін можуть зазнати лише шкільні канікули:
"Ми поки що відштовхуємося тільки від 1 вересня, але я не виключаю, що у зв'язку із заходами, які ми вживатимемо по енергозбереженню, будуть внесені певні зміни в структуру року: можливо ми набагато збільшимо зимові канікули, але при цьому навчання проводитиметься по суботах", – сказав Олександр Пастовенський.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: