Воїн-десантник врятував життя шістьом бойовим друзям, але втратив кисть руки » Новини Житомира
 
 


Воїн-десантник врятував життя шістьом бойовим друзям, але втратив кисть руки

Автор: news_maker від 15-08-2014, 13:19, переглядів: 1 294

Воїн-десантник врятував життя шістьом бойовим друзям, але втратив кисть руки

У Вінниці, у Військово-медичному клінічному центрі Центрального регіону проходить лікування та реабілітацію військовослужбовець-контрактник з 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади Владислав Кузнєцов. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.
В одному із боїв на Луганщині, 21-річний мешканець Жмеринки врятував життя собі та шістьом бойовим друзям, але внаслідок міно-вибухового, осколкового поранення втратив кисть правої руки та отримав численні поранення м’якої тканини нижніх кінцівок, баротравму, розрив обох барабанних перетинок.
Особовий склад високомобільних десантних військ йшов у наступ на ворога біля міста Лисичанська. БТР-80, в якому знаходився Владислав, був попереду. Сепаратист кинув гранату в бронетранспортер, що влучила в люк та потрапила всередину машини. Десантник миттєво зорієнтувався, підняв її з-під ніг і викинув, але вона розірвалася.
«Почув вибух, опустив голову і побачив гранату, що от-от вибухне. Встиг помітити, що вона була не нашого зразка. З такою швидкістю ще нічого в житті я не робив. Одразу схопив її та жбурнув. Руку відвести не встиг, бо почув вибух», — пригадує військовий.
Батьки Владислава розповідають, що на службу він пішов у вересні минулого року. Це було його свідоме рішення та втілення юнацької мрії – проходити службу в елітних військах.
Тепер, коли загроза життю Владислава минула, рідні та друзі почали збирати кошти на якісний протез для хлопця. Зараз йому потрібно майже 80 тис. доларів. Для сім’ї хлопця – це велика сума. Але рідні не втрачають надії в те, що Владислав повернеться до повноцінного життя.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: