У Коростені шукають рішення проблем з вивозом сміття » Новини Житомира
 
 


У Коростені шукають рішення проблем з вивозом сміття

Автор: news_maker від 17-09-2014, 07:27, переглядів: 1 889

У Коростені шукають рішення проблем з вивозом сміття

Вивіз сміття в Коростені здійснюється на полігон твердих побутових відходів. Коростенці його знають як Грозинське сміттєзвалище. Полігон площею 30 гектарів діє з 1972 року.
"Навантаження на міське сміттєзвалище постійно зростає, щоб зменшити навантаження на полігон влада щороку вживає заходів, коментує заступник міського голови Леонід Якубовський. Є досортувальна станція, є контейнери для роздільного збору сміття. Можна було б зробити і ще більше, але все впирається в кошти, каже чиновник. Загальна вартість реконструкції полігону в цінах ще 2011 року складає 52 мільйони гривень:
"Торік Міністерство екології виділило на реконструкцію полігону 20 мільйонів гривень. На жаль, жодної копійки не було профінансовано. З полігоном ми пробуємо зараз справлятися своїми силами, для підтримання його в нормальному стані. Разом з тим нам пообіцяли виділити кошти з держбюджету на закупівлю транспорту для вивезення сміття. Це одна із найбільших проблем Коростеня".
А головний інженер комунального виробничо-господарського підприємства Михайло Стадник наголошує на проблемі застарілого автотранспорту. За його словами, в Коростені вивозять сміття 6 машин (при мінімальній потребі у вісім), які свій технічний ресурс давно вже вичерпали і ремонтуються силами працівників. Тому в місті сподіваються отримати на оновлення автопарку далеко не один мільйон державних коштів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: