У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд » Новини Житомира
 
 


У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд

Автор: news_maker від 19-09-2014, 14:30, переглядів: 1 455

У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд

Відповідне рішення було прийнято виконавчим комітетом міської ради. Зокрема, від малих архітектурних форм, що встановлені самовільно або з відхиленнями від дозвільної чи погоджувальної документації, звільнено Старий Бульвар. Там демонтовано 4 МАФи. Ще одну тимчасову споруду її власник вивіз власноруч. Втім, залишається ще кілька тимчасових споруд, з демонтажем яких виникли певні складнощі.

«Є малі архітектурні форми, в яких вже зроблені фундаменти. Тому виникають певні правові колізії. У разі демонтажу таких форм ми порушимо власне конструкцію. Після чого її власники можуть пред’являти претензії до міської влади стосовно завдання шкоди їх майну. Це питання буде окремо опрацьоване на виконкомі», – говорить Сергій Сухомлин.

Безперечно, і в європейських містах стоять малі архітектурні форми, каже перший заступник міського голови, але там вони мають абсолютно інший зовнішній вигляд та будову конструкції: «Не можна перетворювати місто на смітник. А підприємцям не варто спекулювати тим, що вони створюють нові робочі місця, купити цей кіоск, встановити його де їм заманеться і заробляти таким чином кошти. В будь якому випадку у місті повинен бути порядок».

Власникам незаконно встановлених тимчасових споруд були направлені листи з вимогою добровільно демонтувати конструкції, нагадує перший заступник міського голови. Частина підприємців вимогу виконала. Інші тепер повинні будуть сплатити штрафи та покрити втрати комунального підприємства «Інспекція з благоустрою», яке здійснювало демонтаж. Тим підприємцям, які в подальшому планують встановити МАФ, Сергій Сухомлин радить звертатися в управління архітектури: «На даний момент вже прийнята комплексна схема. На її основі визначені певні обмеження. Місто розділене на три зони і в кожній з них є свої обмеження. Підприємець може прийти в управління архітектури, написати заяву, отримати всі документи і на законних підставах займатися своєю підприємницькою діяльністю».

Відповідно до рішення виконкому демонтажу підлягають 84 тимчасові споруди. Робота триває.
У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд
У Житомирі демонтовано більше 20 незаконно встановлених тимчасових споруд

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: