Житомирські школярі стали учасниками загальнонаціонального флешмобу "Вода об’єднує" » Новини Житомира
 
 


Житомирські школярі стали учасниками загальнонаціонального флешмобу "Вода об’єднує"

Автор: news_maker від 22-09-2014, 17:44, переглядів: 1 469

Житомирські школярі стали учасниками загальнонаціонального флешмобу "Вода об’єднує"

Акція пройшла 21 вересня, в День миру, одночасно в багатьох містах України. Ініціативу асоціації "Укрводоканалекологія" підтримав Житомирський водоканал, який разом з колективом житомирського екологічного ліцею №24 втілили ідею в життя. Перед будівлею житомирської обласної телерадіокомпанії школярі, одягнені у вишиванки, вистроїлися у формі краплинки. Діти тримали над головами сині аркуші паперу – своєрідні краплі води і вигукували: "Вода – об’єднує! Україна за мир!".
Директор екологічного ліцею Ганна Дудік пояснила, що участь саме їх школярів – не випадковість: співпраця школи та водоканалу є тривалою і надзвичайно плідною. Окрім того, ліцей ще 12 років тому розробив освітню програму "Виховання майбутнього споживача": "Дуже нам допомагали в цьому працівники водоканалу, коли ми проводили спільний урок на тему "Вода – це товар". Тоді з нами працювали економісти і бухгалтери, доводили складові тарифу. Урок з водозбереження, де дітям доводили фактичну інформацію після перевірок в Житомирі нічних витрат води за умов несправного обладнання. Ми працювали спільно із санітарною службою, коли ми доводили дітям, що вода – це життя. Одним словом, програма дуже детальна і цікава".
Діти 6-х класів ліцею своїми знаннями підтвердили, що в школі їм ще з малечку пояснюють, чому воду треба берегти: "Багато країн потерпають від нестачі води, тому воду потрібно берегти такий справді цінний скарб. Воду не можна забруднювати. Якщо води не буде – людина помре, тому що наш організм більш ніж на 80% складається з води".
В поміч дітям викладачами екологічного ліцею був розроблений посібник "Все про воду для майбутнього споживача". Його видали за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку. Підручник вийшов англійською та українською мовами. Ліцей охоче ділиться цими підручниками та своїми знаннями з іншими школами міста, каже Ганна Дудік.
Житомирські школярі стали учасниками загальнонаціонального флешмобу "Вода об’єднує"
Житомирські школярі стали учасниками загальнонаціонального флешмобу "Вода об’єднує"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: