У Житомирі урочисто відзначили 25-ту річницю «Народного Руху України за перебудову» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі урочисто відзначили 25-ту річницю «Народного Руху України за перебудову»

Автор: news_maker від 25-09-2014, 18:07, переглядів: 1 376

У Житомирі урочисто відзначили 25-ту річницю «Народного Руху України за перебудову»

В обласному центрі відбулися урочисті збори з нагоди 25-ї річниці створення та діяльності Житомирської обласної організації «Народний Рух України за перебудову». Участь у заході взяли кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, керівники обласного та районного осередків «Народного Руху України за перебудову» та громадські активісти.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх героїв Житомирщини, серед яких багато активістів Народного Руху. Гості заходу мали нагоду переглянути фільм обласної державної телерадіокомпанії «Вони розбудили Україну» про становлення цієї організації та видатні постаті житомирських рухівців, які підтримали демократичні реформи в Україні.
Саме завдяки активістам Народного Руху Житомир став четвертим містом в Україні, в якому над міською радою замайорів синьо-жовтий прапор. На початку 1990-х років обласний центр об’єднав свідомих громадян, які змогли донести в усі куточки Житомирщини патріотичні й демократичні цінності, що стали основою державотворення.
Ярослав Лагута передав вітання від голови облдержадміністрації та голови обласної ради усім активістам Народного Руху. Він констатував, що ця організація справді розбудила українців ще 25 років тому. Посадовець відзначив, що саме «Народний Рух України за перебудову» відіграв доленосну роль у здобутті незалежності нашої держави. Ярослав Лагута поділився своїми враженнями: «Свого часу діяльність Народного Руху особливо вплинула на мою свідомість. Навчаючись у російськомовній школі, я читав матеріали самвидаву і дійшов висновку, що вчителі неправильно нам інтерпретують історію України». Він нагородив почесними грамотами облдержадміністрації та обласної ради активістів Народного Руху.
Голова обласної організації «Народний Рух України за перебудову» Святослав Васильчук у своєму виступі зазначив: «Рух виконав своє завдання з честю – виборов українську державу, а зараз за неї треба боротися, відстоюючи її незалежність. Ми розуміємо, наскільки корисну і необхідну справу зробили свого часу. Віримо, що Україна буде правовою та економічно могутньою державою з високим рівнем добробуту громадян».
Святослав Васильчук отримав почесну грамоту обласної ради та відзнаку Житомирської міської ради «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня.
Активні діячі обласної організації «Народний Рух України за перебудову» отримали почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної ради, подяки й вітальні адреси від Житомирської міської ради та її виконавчого комітету й департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.
У Житомирі урочисто відзначили 25-ту річницю «Народного Руху України за перебудову»
У Житомирі урочисто відзначили 25-ту річницю «Народного Руху України за перебудову»
У Житомирі урочисто відзначили 25-ту річницю «Народного Руху України за перебудову»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: