У Житомирі з`являться зупинки європейського зразка » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з`являться зупинки європейського зразка

Автор: admin від 27-09-2014, 12:23, переглядів: 1 936

У Житомирі з`являться зупинки європейського зразка


Зупинки з точкою безплатного інтернету WI-FI, зарядними пристроями для телефонів, таблом із часом прибуття транспорту та номером маршруту, блоком для роздільного збору сміття, картою місцезнаходження зупинки та електронним табло для реклами.
Окрім усього вищеназваного, зупинки обладнають двома камерами відеоспостереження, які через інтернет будуть під`єднані до програми «Безпечне місто». Безкарно понівечити чи зламати щось на зупинках буде вже не так просто, як раніше, за все доведеться відповідати.
Першу зупинку нового зразка планують встановити вже 10 жовтня. Житомир – перше місто України, в якому планують встановити зупинки європейського зразка. Подібна практика відома тільки в столиці, проте і там вони не настільки оснащені, як у «місті жита і миру».
Утримання зупинок ляже на плечі рекламодавців, які розміщуватимуть тут рекламу своїх брендів. У їхні обов`язки входитиме миття зупинки та заміна зіпсованих деталей. Нині планують встановити зупинки одинарного та подвійного модуля (для особливо людних місць).
Головний архітектор міста Євгенія Черкасова поділилася інформацією про деякі місця розташування майбутніх зупинок:
- Київська 35-А (біля ЦУМа) – тут планують встановити аж два подвійних модулі;
- Бердичівська 14-А (навпроти міської ради) – подвійний модуль;
- Перемоги 3-А – подвійний модуль;
- Вітрука 41-А («Сімейний ринок») – подвійний модуль;
- Бердичівська 87-А (біля Обласної лікарні);
- Бердичівська 42/2 (біля ЖДУ ім. Івана Франка);

Також зупинку планують розташувати на Проспекті Миру 23-А, проте здійсненню задуму заважає те, що попри заборону Управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища на встановлення тут тимчасової споруди (кіоску), його тут все ж установили, тому обладнати нову зупинку тут зможуть тільки після демонтування старої. Зупинятись на 15 зупинках представники міської ради не збираються і планують продовжувати почату справу й далі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: