На Житомирщині впіймали чоловіка з повною автівкою зброї » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині впіймали чоловіка з повною автівкою зброї

Автор: admin від 30-09-2014, 07:34, переглядів: 1 307

На Житомирщині впіймали чоловіка з повною автівкою зброї


Дві мисливські та одну нарізну споряджені патронами рушниці перевозив у своєму автомобілі житель м. Малина. Жодних документів – ні водійських, ні на зброю – у керманича не виявилося. Нині правоохоронці з’ясовують усі обставини у рамках кримінального провадження.
Упродовж вихідних днів на території м. Малина та району працівники ДАІ проводили оперативно-профілактичне відпрацювання автошляхів, під час яких вартові дорожнього порядку перевіряли транспортні засоби та їх водіїв.
Близько 2 години ночі 28 вересня на 62 км автодороги Київ-Ковель наряд інспекторів Малинського ВДАІ помітив автомобіль ЛУАЗ, водій якого повів себе підозріло. Певне, керманич не очікував зустріти на своєму шляху правоохоронців, тож не наважився проїхати повз патрульний автомобіль, зупинивши свою автівку за 50 м. Коли ж ДАІшники самі під’їхали до ЛУАЗа, аби дізнатися, чи не потребує водій допомоги, останній раптом відкрив дверцята і спробував утекти. Проте це йому не вдалося.
– Чоловіка, 28-річного жителя м. Малина, попросили надати на перевірку документи, але жодних із необхідних у нього не виявилося, - розповідає начальник Малинського ВДАІ Володимир Савченко. – Окрім того, від водія явно було чути запах алкоголю, проте він категорично відмовився проходити освідування на вживання спиртних напоїв. Тож відносно нього було складено одразу два протоколи – за статтями 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки) і 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Під час огляду ЛУАЗа ДАІшники виявили дві мисливські рушниці, споряджені набоями 16-го калібру, а також нарізну мисливську рушницю, споряджену набоєм калібром 7,62 мм. Жодних документів на зброю у керманича не виявилося. За словами останнього, він уночі їхав її реєструвати.
За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу міськвідділу, працівники якої вилучили зброю. Водія та автомобіль було доставлено до Малинського МВ УМВС.
Вилучену зброю нині направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС Житомирщини. А за фактом незаконного поводження зі зброєю (ст.263 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження, - повідомив начальник міліції Малинського району Михайло Старовойт.
Нині за даним фактом триває досудове розслідування. За чинним законодавством, подібні дії караються позбавленням волі від трьох до семи років. Повідомляє СЗГ УМВС України в Житомирській області

На Житомирщині впіймали чоловіка з повною автівкою зброї

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: