У Житомирі знову з'явилися "соціальні" шахраї » Новини Житомира
 
 


У Житомирі знову з'явилися "соціальні" шахраї

Автор: news_maker від 2-10-2014, 11:40, переглядів: 1 279

У Житомирі знову з'явилися "соціальні" шахраї

Пройдисвітам, які завітали до літньої житомирянки під виглядом соціальних працівників, удалося видурити у пенсіонерки значну суму грошових збережень. Міліція шукає шахраїв і водночас попереджає про небезпеку інших.

У той злощасний день на порозі домогосподарства 85-річної жительки обласного центру з’явилися дві незнайомі жінки, які представились соціальними працівниками. Потрапивши до помешкання, вони акуратно поцікавилися розміром пенсії бабусі та запевнили її, що незабаром вона буде отримувати ще більше. От тільки проблема – усі грошові купюри (причому, незалежно, чи то валюта, чи наші рідні українські гривні) наразі підлягають обміну на нові. З цією метою і прийшли: мовляв, літнім людям не потрібно зайвий раз іти у державну структуру та вистоювати довгі черги. Тепер усі послуги надаються просто на дому. Та й самі соцпрацівниці такі милі, проникаються проблемами пенсіонерів. Ну як же їм не повірити?

От і довірилась їм бабуся. Дістала усі свої збереження на „чорний день” і особисто передала їх в руки шахрайкам – понад 40 тисяч гривень. Ті, нібито без особливої цікавості, оглянули купюри. Навіть зробили спробу попереписувати їх номери. Проте довго в оселі пенсіонерки залишатися не ризикнули. Відтак, пообіцявши жертві повідомити окремо, коли слід звернутися за новими купюрами, шахрайки поспішили залишити її помешкання. Не забули й прихопити із собою бабусині гроші.

Коли ж господарка хватилася своїх заощаджень, то зрозуміла, що її ошукали. Не гаючи часу, вона повідомила про факт шахрайства до міліції.

Інформацію про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисниць, їх місцезнаходження та безпосереднього затримання.

Шановні громадяни! Аби вберегтися від шахраїв, міліція закликає вас дотримуватися елементарних правил безпеки. По-перше, не впускайте до свого помешкання сторонніх осіб, незалежно від того, представились вони соціальними чи медичними працівниками, не перевіривши їх документи. Пам’ятайте, що лиходії можуть завітати до вас під будь-яким приводом (складання списків, заміна грошових купюр, пропозиція щось придбати тощо) з метою оглянути житло та, по можливості, щось викрасти або ж просто видурити гроші.

Повідомте візитерів, що розмовляти з ними ви будете лише у присутності представника органу місцевого самоврядування.

У разі обміну грошових купюр користуйтесь послугами банківських установ. В іншому випадку ви ризикуєте отримати фальшиві гроші, купюри з приклеєними нулями на справжніх банкнотах або навіть „куклу” (макулатуру).

Якщо до вас завітали справжні соціальні працівники, попросіть їх детально пояснити, куди, коли і з яким питанням вам слід звернутися. Все ж таки краще прийти за вказаною адресою самому, ніж залишитись без грошових збережень, які у прямому смислі видурюють у вас шахраї. Пам’ятайте, що ніякі грошові операції на дому не проводяться.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: