Депутатська комісія розгляне можливості спорудження у Житомирі гідроелектростанції » Новини Житомира
 
 


Депутатська комісія розгляне можливості спорудження у Житомирі гідроелектростанції

Автор: news_maker від 7-10-2014, 15:42, переглядів: 1 248

Депутатська комісія розгляне можливості спорудження у Житомирі гідроелектростанції

Йдеться про перспективу зробити це власними силами міста, а не віддавати це право інвесторам. На останньому за часом засіданні сесії міськради депутати висловилися проти співпраці з інвестором, який пропонував власним коштом відремонтувати греблю і побудувати дві гідроелектростанції, а на додачу – ще й сонячну електростанцію.

За пропозицією інвесторів, місто мало отримати електроенергію, яку вироблятиме сонячна електростанція. Далеко не всі депутати погодились, їх більше цікавлять потужності гідроелектростанцій:

"Сьогодні за цю електроенергію, яка буде вироблятися, можна освітлювати наше місто безкоштовно цілий рік. Крім цього, ще будуть перекриватися питання водоканалу, ТТУ. Давайте дамо інвестору дозвіл, нехай він працює, робить сонячні станції на очисних спорудах і виробляє там електроенергію. Ви знаєте, скільки у нас сонячних днів у році? У нас був проект в обленерго, ми також планували сонячні станції, це невигідно. Я пропоную все-таки розглянути питання, щоб гідроелектростанції будувати і залишити нашим дітям, нашим онукам. Сьогодні греблю віддавати не можна", – зауважив депутат міської ради Олег Самчук.

Зрештою, депутати саме йому доручили зібрати фахівців, ґрунтовно вивчити можливість спорудження гідроелектростанції та подати свої пропозиції до бюджету на наступний рік. В той же час, перший заступник міського голови Сергій Сухомлин не полишає надії залучити інвесторів до ремонту греблі та спорудження ГЕС:

"Депутати не проголосували за підписання меморандуму з інвестором. Я думаю, що просто необхідно трохи більше часу, щоб вони розібралися в цьому проекті, і ми з цим інвестором знову пройдемо всі депутатські комісії, щоб все-таки цей проект винести на сесію міськради і проголосувати".

Перший заступник міського голови нагадав також, що залучення інвесторів до ремонту греблі зекономить міському бюджету солідні кошти, а передача місту сонячної електростанції допоможе з енергозабезпеченням водоканалу. Остаточне рішення прийматимуть депутати міської ради на одній з наступних сесій.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: