У Житомирі відкрили «Кабінет людини літнього віку» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрили «Кабінет людини літнього віку»

Автор: news_maker від 22-10-2014, 19:28, переглядів: 1 651

У Житомирі відкрили «Кабінет людини літнього віку»

21 жовтня у приміщенні КП «Аптека №127» відбулося відкриття кабінету людини літнього віку». Даний захід проходив в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «60+ Кардіо».

На урочистому відкритті були присутні заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, голова правління Асоціації превентивної та антиейджинг медицини Ольга Барна, завідувач комунального підприємства «Аптека №127» м. Житомира Владислав Козловський, представники Житомирського інституту медсестринства, громада міста.

Заступник Житомирського міського голови О.Бочковський наголосив: «У місті нараховується близько 80 тисяч пенсіонерів. Багато з них мають серцеві захворювання та пов’язані з цим недуги. Це перший подібний кабінет в Житомирі, і це гарний та важливий проект – консультації можуть попередити розвиток хвороби».

За словами завідувача КП «Аптека №127» Владислава Козловського кабінет надаватиме безкоштовні послуги, призначення лікарських засобів не відбуватиметься.

«Кабінет є діагностичним, ми повинні надати людині основні характеристики її здоров’я, а далі у нас є інші медичні заклади, де лікарі мають право призначати лікарські препарати. Тут ми тільки направляємо», - зауважив Владислав Козловський.

Голова правління Асоціації превентивної та антиейджинг медицини Ольга Барна зазначила: «Серцеві захворювання – це причина №1 смертності, інвалідності серед дорослого населення це захворювання, з яким треба боротися. Відкриття таких кабінетів - це пошук шляхів, як дожити до активного довголіття».

У «Кабінеті літнього віку» прийматиме лікар-кардіограф, який визначатиме фактор ризику серцево-судинних захворювань: вимірюватиме тиск, вагу та зріст людини. У разі наявності ризику людині, що звернулася за консультацією, буде видана відповідна анкета.
У Житомирі відкрили «Кабінет людини літнього віку»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: