Область збільшила експортні поставки товарів до Західної Європи » Новини Житомира
 
 


Область збільшила експортні поставки товарів до Західної Європи

Автор: news_maker від 28-10-2014, 16:36, переглядів: 1 291

Область збільшила експортні поставки товарів до Західної Європи

На тлі скорочення обсягів торгівлі з Російською Федерацією, стабільними партнерами Житомирщини у зовнішньоторговельних відносинах залишаються країни Євросоюзу. Так, за даними статистики, з початку року область суттєво наростила обсяги експортних поставок: до Німеччини – на чверть, Іспанії – у 2,5 рази, Румунії – у тричі, Литви – у 4 рази, Бельгії – у 5 разів більше, ніж торік.

Які ж товари найбільше користуються попитом, розповідає начальник відділу статистики зовнішньої торгівлі головного управління статистики в області Наталія Філатова: "Німецькі споживачі зацікавлені у такій продукції, як одяг текстильний, вироби з чорних металів, деревина та вироби з неї; до Італії відвантажувались, переважно, взуття, шкіряні вироби та деревина; до Польщі – деревина і електричні машини; до Литви – зернові культури, насіння і плоди олійних рослин; до Румунії – деревина та вироби з неї, їстівні плоди та горіхи". Загалом з початку року експорт товарів з Житомирщини збільшився майже на 40 %, імпорт зменшився на 28 %.

При цьому найбільші обсяги імпорту надходили в область з Польщі – 17 % від загалу, Німеччини – 15 % та Італії – 9 %. З Польщі поставлялись полімерні матеріали та пластмаси, керамічні вироби, котли центрального опалення. З Німеччини – переважно бавовна, котли, фармацевтична продукція, з Італії – також котли, шкіра, полімерні матеріали та пластмаси.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: