На Житомирщині засуджені отримають середню зарплату в розмірі близько 405 гривень » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині засуджені отримають середню зарплату в розмірі близько 405 гривень

Автор: news_maker від 31-10-2014, 17:34, переглядів: 1 222

На Житомирщині засуджені отримають середню зарплату в розмірі близько 405 гривень

7 кримінальних проваджень за порушення законодавства в установах виконання покарань порушено на Житомирщині прокуратурою області. Про це повідомив на брифінгу начальник відділу цієї структури Сергій Костюк. Він наголосив, що найбільш гострим питанням залишається працевлаштування засуджених, гідна оплата їхньої роботи та дотримання належних умов праці:
"Фактично, оплаченою роботою забезпечено лише 52 % від усієї кількості засуджених працездатного віку. Найгірше робото щодо залучення засуджених до праці у Коростенській, Бердичівській та Житомирській виправних колоніях. Працевлаштовані засуджені не забезпечені достатнім обсягом роботи, який дає можливість отримувати мінімальну заробітну плату достатню для власного забезпечення, купівлі продуктів харчування, предметів першої потреби і погашення заборгованості за виконавчими листами".
Також Сергій Костюк навів і конкретні випадки порушення прав засуджених у цьому питанні: "Середньомісячна заробітна плата працюючих засуджених складає 405 гривень, що більше ніж на 800 гривень менше установленої законом мінімальної заробітної плати. Найбільш характерне це для Райковської виправної колонії, де засудженому нараховують заробітну плату в розмірі 338 гривень, у Житомирській виправній колонії № 4 – 361 гривня. До прикладу, у Райкіській виправній колонії, ті, хто працює в цеху № 1, в травні 2014 року отримали заробітну плату в розмірі 7 гривень, 30 копійок".
Серед інших виявлених порушень в установах покарань, – недотримання законодавства при застосуванні до засуджених умовно-дострокового звільнення та порядку розгляду заяв засуджених. Всього протягом поточного року органами прокуратури області внесено понад 250 документів реагування на усунення згаданих порушень, до дисциплінарної відповідальності притягнуто понад 200 посадових осіб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: