Молодь із особливими потребами отримала нагоду бути працевлаштованою » Новини Житомира
 
 


Молодь із особливими потребами отримала нагоду бути працевлаштованою

Автор: news_maker від 14-11-2014, 21:42, переглядів: 1 010

Молодь із особливими потребами отримала нагоду бути працевлаштованою

У Житомирському вищому училищі-інтернаті був проведений семінар-тренінг для студентів «Агенти соціальних змін на селі» у рамках реалізації проекту «Впровадження соціального підприємництва в Житомирській області». Організатори заходу – Житомирська обласна громадська організація людей з інвалідність «Молодь. Жінка. Сім’я».

За словами організаторів, основними завданнями проекту є створення нових робочих місць та проведення заходів, які сприятимуть працевлаштуванню людей з інвалідністю в Житомирській області.

Метою проекту є створення п’яти пілотних майстерень по обстеженню, ремонту телерадіоапаратури і побутової техніки в районних центрах, а також створення базової пілотної майстерні в м. Житомирі, де знаходитимуться фахівці з багаторічним досвідом роботи, які будуть закріплені за кожною селищною пілотною майстерню.

Керівник проекту, голова ЖОГОЛІ «Молодь. Жінка. Сім’я», депутат Житомирської міської ради Неля Ковалюк наголосила на важливості таких проектів для людей з особливими потребами та зазначила: «Все, що стосується нашого з вами життя прописано в одному законі «Конвенція ООН про права інвалідів». Доречніше було б сказати «права людей з інвалідністю», але в назві чомусь слово «людина» було випущено в перекладі з англійської мови. Це не правильно, оскільки перш за все - людина, а потім - її фізичний стан».

Організатори запевнили, що на таких підприємствах будуть створюватися усі необхідні умови для праці та пересування.

По закінченню зустрічі, голови громадських організацій та фахівці, що будуть закріплені за селищними пілотними майстернями, залишили студентам свої контактні номери, аби усі, хто того бажає могли реалізувати себе у суспільстві.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: