Проблеми людей з особливими потребами – у центрі уваги громадської ради при Житомирській облдержадміністрації » Новини Житомира
 
 


Проблеми людей з особливими потребами – у центрі уваги громадської ради при Житомирській облдержадміністрації

Автор: news_maker від 21-11-2013, 13:01, переглядів: 1 548

Проблеми людей з особливими потребами – у центрі уваги громадської ради при Житомирській облдержадміністрації

«Люди з особливими потребами є повноцінними членами нашого суспільства і потребують постійної уваги до своїх проблем», - про це зазначив голова комісії з питань соціального захисту інвалідів, ветеранів, пенсіонерів громадської ради при Житомирській обласній державній адміністрації Ярослав Возний, засідання якої відбулося 20 листопада.
Робота комісії була побудована у форматі відкритого й конструктивного діалогу, що дозволило усім учасникам заходу долучитися до обговорення проблеми. Окрім того, члени комісії висловили свої пропозиції щодо відзначення Міжнародного дня інвалідів, запланованого на 29 листопада та святкування 80-річчя Українського товариства сліпих.
Учасники засідання звернули увагу на потребу запровадження послуг соціального таксі у місті Житомир, яке дозволить людям з особливими потребами своєчасно отримувати транспортні послуги. Члени комісії також порушили питання, що стосується стану і перспектив впровадження системи інклюзивної освіти для дітей та молоді Житомирщини та погодилися підготувати пропозиції для комітету Верховної Ради України з питань освіти і науки щодо вдосконалення механізмів реалізації цього проекту в нашій області.
Підбиваючи підсумки засідання комісії, її голова Ярослав Возний закликав усіх членів бути активними, ініціативними та долучатися до вирішення гострих проблем соціального захисту вразливих категорій населення.
На кожному засіданні комісії з питань соціального захисту інвалідів, ветеранів, пенсіонерів громадської ради при облдержадміністрації обговорюються основні проблеми соціального захисту людей з особливими потребами, ветеранів та пенсіонерів і розробляються пропозиції щодо шляхів їх ефективного вирішення на Житомирщині. Саме такий напрямок роботи громадської ради, як дорадчо-консультативного органу, доповнює цілеспрямовану державну політику у сфері створення і забезпечення належних умов життя для вказаних категорій населення. Це відбувається в контексті реалізації в регіонах соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Глава держави наголошує на потребі створення такої системи соціального захисту, яка гарантуватиме повноцінне життя інвалідам, ветеранам і пенсіонерам.
Робота комісії з питань соціального захисту інвалідів, ветеранів, пенсіонерів громадської ради при облдержадміністрації в черговий раз засвідчила про те, що на Житомирщині громадськість та влада вміють знаходити порозуміння, оскільки намагаються спільними зусиллями вирішувати болючі проблеми всіх категорій населення. Така співпраця є результативною, бо дає можливість інтегрувати людей з різними потребами у суспільство, в якому громадяни мають рівні права та можливості і можуть вільно відстоювати свою позицію.

Прес-служба облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: