У Житомирі тривають переговори зі Швейцарським бюро співрбітництва » Новини Житомира
 
 


У Житомирі тривають переговори зі Швейцарським бюро співрбітництва

Автор: news_maker від 20-11-2014, 19:30, переглядів: 1 246

У Житомирі тривають переговори зі Швейцарським бюро співрбітництва

15 млн. швейцарських франків грантових коштів на заходи з енергозбереження отримає Житомир в рамках співпраці з Швейцарським бюро співробітництва. Серед них – термомодернізація дошкільних навчальних закладів та реконструкція котелень. Днями міська влада провела робочу зустріч з представниками Швейцарського бюро співробітництва, на якій обговорили умови підписання меморандуму.

“Серед багатьох міст України ми обрали Житомир, адже саме це місто в повному обсязі задовольнило наші критерії, які були доволі високими. Зараз ми маємо проект, який буде реалізований протягом наступних 4-х років, а розпочнеться на початку 2015-го», – зазначив представник Швейцарського бюро співробітництва Жером Візер

На реконструкцію районних котелень та вдосконалення системи теплопостачання житлових районів Житомира швейцарською стороною буде надано близько 12 млн. франків грантових коштів.

«Ми переведемо певну кількість котелень на альтернативні види палива. В результаті цього проекту буде встановлено еквівалент 120 індивідуальних теплових пунктів по місту, що дасть можливість влітку постачати гарячу воду», – повідомив перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин

На впровадження енергоефективності у дитячих садках Житомира проектом передбачено 3 млн франків. За ці кошти проведуть теплоізоляцію стін та підлоги, встановлять енергоефнктивні вікна, двері та освітлення, а також встановлять теплолічильники для моніторингу та ін. За грантові кошти планувалося модернізувати 5 дошкільних навчальних закладів. Втім, під час переговорів, сторонами було вирішено, що кількість об’єктів збільшать.

«Зараз, маючи досвід проведення тендерів по 63-му садочку, ми бачимо, що економія коштів достатньо велика. Тому ми запропонували Швейцарському бюро співробітництва збільшити перелік цих об’єктів. Думаю, що ми зможемо утеплити більше 10-ти садочків. Протягом місяця буде підписано основний меморандум. Паралельно ми розпочинаємо розробку проектування, щоб після визначення технічного консультанта швейцарською стороною, весною одразу розпочати роботи», – розповів перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин.

У рамках здійснення термомодернізації соціальних установ, Житомир веде переговори і з іншими міжнародними організаціями. Зокрема з корпорацією НЕФКО підписаний меморандум про співпрацю, за рахунок якого вдасться провести термомодернізацію 19 об’єктів, серед яких медичні та освітні заклади. Наступного тижня делегація з Житомира відвідає Швейцарію, де візьме участь у зустрічах з представниками організації та навчальних семінарах.

У Житомирі тривають переговори зі Швейцарським бюро співрбітництва
У Житомирі тривають переговори зі Швейцарським бюро співрбітництва

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: