Володимир Дебой обговорив із представниками ENSI наступний проект з енергозбереження у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Володимир Дебой обговорив із представниками ENSI наступний проект з енергозбереження у Житомирі

Автор: news_maker від 5-11-2012, 20:58, переглядів: 1 843

Володимир Дебой обговорив із представниками ENSI наступний проект з енергозбереження у Житомирі

5 листопада 2012 року, Житомирський міський голова Володимир Дебой зустрівся із представниками норвезької компанії ENSI з метою обговорення реалізації наступного проекту з енергозбереження у місті Житомирі.

Впровадити енергоефективні заходи для подальшої економії енергоносіїв у понад 40 бюджетних установах міста – а це школи, дитячі садочки та лікарня, – планує міська влада у співпраці із норвезькою компанією ENSI шляхом залучення коштів НЕФКО та грантового ресурсу Фонду Е5Р.

«Реалізація енергоефективних муніципальних проектів для Житомира особливо важлива у соціальній сфері, саме у таких галузях, як освіта та медицина. Ми зацікавленні у зменшенні споживання енергоносіїв, зменшенні плати за електроенергію. Тому налаштовані на ефективну співпрацю та результативність», – підкреслив Житомирський міський голова Володимир Дебой.

Проект «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира» спрямований на втілення різнопланових енергоефективних заходів: утеплення фасадів, дахів, заміна вікон, встановлення індивідуальних теплових пунктів, теплових насосів, індивідуальних котелень тощо.

«Ми зараз вивчаємо нинішню ситуацію у визначених соціальних закладах. Для цього збираємо показники енерговитрат. Чим точнішими вони будуть, тим краще ми підготуємо енергетичне дослідження та енерго-економічні розрахунки», – зазначив старший керівник проектів ENSI Любомир Червілов.

У ході робочої зустрічі сторони обговорили особливості розробки та втілення проекту, строки виготовлення технічної документації і реалізації проекту, а також необхідні для цього ресурси. І міська влада, і експерти норвезької компанії одностайні у тому, що заклади освіти, виховання та медицини першочергово потребують втілення заходів з енергозбереження. Адже початок цьому є – цьогоріч розпочато пілотний проект з утеплення дитячого садочку №21.

Проектну пропозицію міста Житомира «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира» уже затверджено Правлінням НЕФКО 1 березня 2012 року.

Це вже другий проект, який збирається реалізувати Житомир у співпраці з НЕФКО. На завершальній стадії втілення сьогодні є проект з модернізації системи зовнішнього освітлення вулиць і провулків Житомира шляхом заміни неекономних ламп розжарювання на світлодіодні ліхтарі та утеплення дитячого садочку №21.

Довідково: міжнародна норвезька компанія ENSI (Energy Saving International AS) має 10-річний досвід розробки енергоефективних проектів. Послуги з енергозбереження ENSI надає у 27 країн світу.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: