На Житомирщині встановлені нові правила призначення керівників комунальних установ » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині встановлені нові правила призначення керівників комунальних установ

Автор: news_maker від 27-11-2014, 18:48, переглядів: 1 368

На Житомирщині встановлені нові правила призначення керівників комунальних установ

Нове Положення про проведення конкурсу на управлінські посади прийняте на вимогу часу та громади, акцентував заступник голови Житомирської облради Руслан Годований.

Раніше правила не були чітко визначені, і представники громадськості не могли впливати на процес обрання певної кандидатури, а тому й керівники іноді призначалися не зовсім відкрито, визнав Руслан Годований:

"Зазвичай було так – контракт закінчився, його автоматично подовжили, і людина далі працює, хоча роками ніяких змін а розвитку організації не спостерігається. Сьогодні всі хочуть, щоб керівники призначалися прозоро, щоб можна було запитати їх фаховий рівень. І якщо вони не виконують той план розвитку підприємства, який декларували, щоб депутати могли розірвати з таким керівником контракт".

По кожній галузі тепер створена конкурсна комісія, яка буде розглядати не лише відповідність кандидата до кваліфікаційних вимог, а й його пропозиції щодо розвитку комунального підприємства чи установи, що є новацією для таких конкурсів. Остаточно кандидатура буде затверджуватися на сесії обласної ради.

Сьогодні є 19 організацій, де у керівників закінчився термін контракту і де буде проведений конкурс. Серед установ – обласна клінічна лікарня імені Гербачевського, Житомирський обласний центр крові, обласний краєзнавчий музей. Перелік цих організацій буде надрукований у вівторок в газеті "Житомирщина", після чого впродовж 30 календарних днів прийматимуться заявки на участь у конкурсі.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: