У Житомирі може з'явитися гірськолижний центр з велосипедними та гірськолижними трасами » Новини Житомира
 
 


У Житомирі може з'явитися гірськолижний центр з велосипедними та гірськолижними трасами

Автор: news_maker від 9-12-2014, 19:13, переглядів: 1 936

У Житомирі може з'явитися гірськолижний центр з велосипедними та гірськолижними трасами

Орієнтовна вартість зведення останніх складає близько 2 з половиною мільйонів гривень. Поки що мова йде лише про розробку детального плану цього проекту, однак, за словами першого заступника житомирського міського голови Сергія Сухомлина, наразі вже є зацікавлені інвестори:

"На даний момент є кілька пропозицій. Є компанії оператори, які працюють на Протасовому Яру і в Буковелі, роблять подібні траси і в Чернігові. Вони вже давали деякі пропозиції стосовно облаштування лижних трас і у нас".

Центр хочуть збудувати на території міського парку та відпочинку імені Ю.Гагаріна – за пішохідним мостом. Сергій Сухомлин зауважив, що раніше на тому місці також були лижні траси та підйомники.

Крім того, на вказаній території планують облаштувати і етнографічний музей під відкритим небом:

"Є звернення від громадських організацій про те, щоб на цій території зробити етнографічний музей під відкритим небом. Там ми зможемо представити якісь особливі речі і вироби, які презентуватимуть нашу область та інші регіони. Маємо облаштувати це місце з тих міркувань, що, по-перше, створимо для житомирян гарне місце відпочинку і занять спортом. А по-друге, приведемо врешті до ладу наш пішохідний міст".

Депутати пропозицію підтримали і дали дозвіл на перший етап роботи – розробку детального плану проекту. Водночас проекти рішень про розробку детальних планів території для розміщення індустріального парку по шосе Київському та забудови в районі вулиці Черняховського депутати міськради все ж таки не підтримали – за голосували лише 28 та 24 депутати відповідно.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: