Скільки коштує земля в Житомирі? » Новини Житомира
 
 


Скільки коштує земля в Житомирі?

Автор: news_maker від 17-12-2014, 16:34, переглядів: 1 947

Скільки коштує земля в Житомирі?

На це питання ось вже більше року немає відповіді. Попередня базова вартість одного квадратного метра складала 100 грн. Однак зі зміною порядку нормативно-грошової оцінки земель всі показники застаріли.

Тричі сесія міської ради не могла затвердити нову вартість.

На останньому пленарному засіданні було вирішено створити комісію з вивчення цього питання. До її складу увійшли депутати, спеціалісти міськради, незалежні експерти, представники громадськості.

"Сьогодні Житомир один з небагатьох обласних центрів, який не має оціночної вартості землі. Наслідки, які витікають з цього, - складнощі з переоформленням спадщини, продажем, купівлею, орендою землі. Ми плануємо за півтора-два місяці вийти на чітке рішення щодо оцінки землі, щоб воно влаштувало і бізнес, і громадськість, і забезпечило наповнення бюджету", – пояснив головуючий на комісії депутат міськради Микола Савенко.

На першому засіданні розглядали базову вартість землі, яка, за стандартами, основана на затратах міської ради на інфраструктуру. Члени комісії заслухали експертні висновки щодо нової вартості, розглянули досвід інших міст встановлення різних коефіцієнтів на оплату за землю.

Поки що називати конкретні цифри зарано, зазначив Микола Савенко і висловив сподівання, що це можна буде зробити вже через кілька засідань комісії.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: