У Житомирі побачила світ нова книжка серії "Цікава Житомирщина" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі побачила світ нова книжка серії "Цікава Житомирщина"

Автор: news_maker від 23-12-2014, 16:34, переглядів: 1 395

У Житомирі побачила світ нова книжка серії "Цікава Житомирщина"

Відомий краєзнавець Георгій Мокрицький презентував другий том туристичної енциклопедії, в якій зібрано детальні відомості про історичні та архітектурні пам'ятки нашого краю. Матеріал викладено за територіальним принципом – в алфавітному порядку по районах Житомирщини.

У другий том увійшли райони з Лугинського по Овруцький. Книга розповідає лише про об’єкти, які збереглися до сьогодні, саме тому "Цікава Житомирщина" є зручним і надійним помічником для мандрівників, які цікавляться краєзнавчим та зеленим туризмом:

"За структурою цю книгу можна вважати маленьким ноу-хау. Вирішив просто дати все, що є в області, а людина вже сама вибиратиме те, що їй до вподоби. Тут є вся необхідна інформація: де і що знаходиться, якою трасою туди дістатися. Позначено номери доріг. Ця форма подачі туристичного матеріалу нова і для нашого регіону, і для України. На мій погляд, це – правильно".

Серія "Цікава Житомирщина" до цього часу виходила за фінансової підтримки обласної Програми видання суспільно-значущої літератури. Проте автор і видавець Георгій Мокрицький нарікає, що через бюрократичні перепони уже готовий до друку другий том серії прийшлося чекати більше року. Натомість видавництво "Волинь" продовжує пошукову роботу, аби завершити проект по усіх районах області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: