На Житомирщині молодики в масках пограбували водія » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині молодики в масках пограбували водія

Автор: news_maker від 24-12-2014, 10:32, переглядів: 1 204

На Житомирщині  молодики в масках пограбували водія

Уночі на автодорозі Київ-Ковель сталася ДТП з вантажним автомобілем, який з’їхав у кювет. Невідомі молодики, спочатку запропонувавши водієві допомогу, згодом відібрали у чоловіка наявні гроші. Міліція, після звернення потерпілого, швидко розшукала «помічників» та за фактом розбійного нападу розпочала досудове розслідування.
Близько 3 години ночі до Олевського райвідділу міліції зателефонував 43-річний житель Волинської області, який повідомив, що невідомі у масках напали на нього та, погрожуючи пістолетом, витребували наявні кошти. У результаті чоловік позбувся 6 тисяч гривень. Пригода трапилася неподалік одного з сіл Олевського району на автодорозі Київ – Ковель.

За вказаною заявником адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група місцевого райвідділку міліції. Правоохоронці з’ясували, що потерпілим є водій-експедитор, який вантажним автомобілем «Хюндай» прямував з Волині до м. Коростеня, що на Житомирщині. Зі слів чоловіка, він не впорався з керуванням та з’їхав у кювет. Самотужки виїхати на проїзну частину йому не вдалося, тож він понадіявся на інших водіїв.
Випадковими переїжджими трапилися чоловіки на ВАЗівці, які, оглянувши місце події, пообіцяли експедитору допомогу вже найближчим часом і поїхали нібито за підкріпленням і необхідним спорядженням. Заспокоєний водій вантажівки став покірно чекати обіцяної підмоги. Буквально за півгодини він побачив два автомобілі, які зупинилися поряд на узбіччі. З автівок вийшли невідомі чоловіки, обличчя яких були приховані за чорними масками. Замість допомоги незнайомці почали вимагати у переляканого експедитора гроші. А один зі зловмисників підійшов до ошелешеного чоловіка та, тримаючи у руках предмет, схожий на пістолет, пригрозив його застосуванням. Тож, жертві нічого не залишилося, як віддати наявні кошти нападникам. Добившись свого, останні зникли.
– Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з визначеною правовою кваліфікацією за ч.2 ст.187 (Розбійний напад, учинений за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, - повідомив начальник Олевського РВ УМВС Віктор Думан. – Працівники міліції розпочали проведення невідкладних заходів, направлених на розкриття зухвалого злочину та безпосереднє затримання причетних до нього осіб.
Уже на ранок ужиті правоохоронцями заходи дали позитивний результат. За обґрунтованою підозрою у вчиненні розбійного нападу було затримано трьох жителів Олевського району, від 18-ти до 24-х років. У скоєному вони зізналися і розповіли, що натрапили на подорожнього з автівкою у кюветі випадково, коли у складі компанії їхали відпочивати у розважальний заклад. Проте добрі наміри допомогти експедитору у хлопців змінилися. Відтак, обговоривши окремі моменти, вони вирішили збагатитися за рахунок безпорадного стану чоловіка. Заволодівши грошима, вони розділили здобич між собою і роз’їхалися.
Затримати інших нападників для міліції було справою техніки. Нині слідством встановлена причетність до розбійного нападу ще одного жителя Олевщини. Свою вину чоловік визнав. В одного із затриманих було вилучено той самий предмет, яким здійснювався тиск на потерпілого, – пістолет-запальничку.
За чинним законодавством, розбійний напад, учинений за попередньою змовою групою осіб, карається однозначним позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна. Досудове розслідування наразі триває.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: