Малин може лишитися без водопостачання » Новини Житомира
 
 


Малин може лишитися без водопостачання

Автор: news_maker від 25-12-2014, 20:00, переглядів: 1 072

Малин може лишитися без водопостачання

Малин може залишитися без водопостачання. Рівень води у місцевому водосховищі знизився до критичних позначок 3,07 – 3,23 метра при робочих показниках у 4,05 – 4,15 метра. Можливість водозабору для міста опинилася під загрозою, розповів під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки міський голова Малина Олексій Шостак:

"Фактично місто було під загрозою зупинки. Власне, така зупинка навіть була. Ми просто оперативно зреагували: закупили додаткове обладнання – глибинні насоси, які дали нам можливість вийти з цієї ситуації. І на сьогоднішній день це питання не вирішено".

Це питання не вдається вирішити вже тривалий час. Виникло воно після реорганізації і приватизації підприємства "Малинська паперова фабрика". Тоді Малинський гідровузол, який включає ряд об’єктів, увійшов до статутного фонду підприємства і перебував у державній власності. Згодом суд вирішив передати управління цим об’єктом області. Минулого року Малинська міськрада погодилася прийняти його до своєї комунальної власності. Однак згідно законодавства вона не має права цього зробити через аварійний стан водосховища. Для того, аби провести обстеження і ремонтні роботи, необхідно більше 8 мільйонів гривень. Дозволити собі такі витрати місто не може, область теж навряд чим допоможе, враховуючи складну ситуацію в країні:

"Проблемні питання я озвучив. Шляхи вирішення? Він один – свою згоду на прийняття до комунальної власності ми дали і ми не відмовляємося від цього. Але у водосховищі спочатку потрібно провести ремонтні роботи. Все, що від нас залежить, ми готові зробити. Але основне сподівання – на державу. Звісно, я розумію, що зараз складні часи і дуже складна фінансова ситуація у країні, але якесь рішення треба приймати. Саме з цією проблемою ми приїхали на комісію і ми хотіли б, щоб нас почули. Все, що залежить від нас ми зробили, і готові продовжувати далі співпрацювати".

Про те, як розв’язати цю проблемну ситуацію, члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки говоритимуть на спеціальній нараді, запланованій на середину січня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: