Депутати Новоград-Волинської міськради хочуть відновити діяльність військового шпиталю » Новини Житомира
 
 


Депутати Новоград-Волинської міськради хочуть відновити діяльність військового шпиталю

Автор: news_maker від 25-12-2014, 20:04, переглядів: 1 357

Депутати Новоград-Волинської міськради хочуть відновити діяльність військового шпиталю

Цю потребу обґрунтували у зверненні до Кабінету Міністрів України, прийнятому на сесії міської ради. Як зазначено у зверненні, в ході антитерористичної операції на сході України активну участь беруть воїни військових частин Новоград-Волинського гарнізону, зокрема, 30-ї окремої механізованої бригади, 54-го окремого розвідувального батальйону, 12-го інженерно-саперного полку, 10-го мотопіхотного батальйону – всього більше 10 тисяч чоловік.

На сьогоднішній день біля трьохсот новоград-волинців мають поранення різного ступеня важкості, потребують надання медичної допомоги і проходження тривалої реабілітації. Більшості з них таку допомогу можна було б надавати у рідному місті. До того ж, у Новограді-Волинському довгі роки дислокувались десятки військових частин.

Саме тому у місті суттєва кількість військових пенсіонерів, які теж потребують надання відповідних медичних послуг, пише офіційний сайт міста.

Ще одне звернення до Кабміну стосується виділення коштів на придбання житла сім’ям загиблих учасників АТО. Йдеться про необхідність на державному рівні передбачити на 2015 рік кошти для придбання квартир у відповідності до їх ринкової вартості, або прийняти рішення щодо початку будівництва нового житлового будинку у місті.

Дане питання обумовлено тим, що виділені Житомирській області з державного бюджету 1169,1 тис. грн. для закупівлі квартир сім’ям загиблих та поранених військовослужбовців, які брали участь у проведенні АТО, а також затверджені кошти на придбання однокімнатної квартири у місті Новограді-Волинському у сумі 214,5 тис. грн., не відповідає реальній вартості квартир на ринку нерухомості міста. На сьогодні, враховуючи соціальну значимість цього питання Рада директорів промислових підприємств міста прийняла рішення допомогти коштами у придбанні першої квартири для сім’ї загиблого військовослужбовця.

У той же час у місті 18 загиблих воїнів та десятки важкопоранених. Зібрати у районному центрі мільйони гривень ще й на забезпечення житлом родин загиблих і поранених нереально, констатували депутати Новоград-Волинської міської ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: