81 факт адміністративно-корупційних діянь виявили цього року на Поліссі » Новини Житомира
 
 


81 факт адміністративно-корупційних діянь виявили цього року на Поліссі

Автор: news_maker від 29-12-2014, 16:31, переглядів: 1 205

81 факт адміністративно-корупційних діянь виявили цього року на Поліссі

Про це повідомив прокурор області Дмитро Лубчук. Його підлеглі викрили 33 випадки зловживання, працівники СБУ – 28, а оперативники УМВС – 20. Аналізуючи характер адміністративних корупційних порушень в нашому регіоні Дмитро Лубчук зазначає, що найбільш поширеними є корупційні правопорушення, пов’язані із врегулюванням конфлікту інтересів:

"Тобто, суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями, наявність якої може вплинути на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, а також на вчинення дій під час виконання наданих їй службових повноважень".

Серед найбільш суттєвих порушень законодавства прокурор області виділив наступні:

"Судом визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення колишнього голову Бердичівської державної районної адміністрації, який допустив конфлікт інтересів при закупівлі меблів у приватного акціонерного товариства. Зокрема, будучи власником контрольного пакету акцій цього підприємства, уклав з ним договір купівлі-продажу меблів. Таким чином, придбав у свого підприємства меблі для державної установи, яку сам і очолював. За аналогічні порушення судами накладено стягнення у вигляді штрафу на директорів Любарського психоневрологічного інтернату, Любарського професійного ліцею, Новоборівського психоневрологічного інтернату, Новоборівського дитячого будинку-інтернату Володарськ-Волинського району".

Керівники цих закладів закуповували за бюджетні кошти продукти харчування та медичне обладнання у близьких осіб та родичів. За адміністративні корупційні правопорушення судами до різного роду відповідальності вже притягнуто 70 осіб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: