Житомирський рятувальник отримав нагрудний "Знак Пошани" » Новини Житомира
 
 


Житомирський рятувальник отримав нагрудний "Знак Пошани"

Автор: news_maker від 31-12-2014, 16:21, переглядів: 1 753

Житомирський рятувальник отримав нагрудний "Знак Пошани"

Віктор Конопліцький – водій-екскаваторник Аварійно-рятувального загону спеціального призначення обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій майже чотири місяці перебував у полоні сепаратистів.

З 5 вересня цього року в рамках антитерористичної операції рятувальник брав участь у виконанні заходів з інженерно-технічного облаштування оборонних рубежів на території Донецької та Луганської областей.

11 вересня він у складі колони інженерної техніки потрапив під обстріл та до 26 грудня перебував у полоні сепаратистів. У понеділок, 29 грудня, у столиці нашої держави голова Держслужби з надзвичайних ситуацій України Сергій Бочковський вручив Віктору Конопліцькому нагрудний "Знак Пошани".

"Це справжній герой, мужня людина і, найголовніше, рятувальник. Він не зрадив присязі на вірність українському народові і гідно витримав всі випробування. Я вважаю, що такі люди варті найвищих нагород та нашої поваги", – цитує Сергія Бочковського прес-служба ДСНС.

Мужнього рятувальника вдома чекала дружина з двома маленькими дітьми. За словами 9-річного Богдана – сина героя – повернення батька було його найзаповітнішим бажанням до Святого Миколая.

Довідково. Віктор Конопліцький розпочав службу цивільного захисту у 2006 році на посаді бульдозериста. Через рік його було призначено на посаду водія-екскаваторника, де він і працює до цього часу.

За час роботи в підрозділі він проявив себе здібним, професійно підготовленим, талановитим співробітником, який не лише глибоко знає доручену йому справу, але й робить все можливе, щоб вберегти найцінніше – людські життя. Сьогоднішня відзнака – не єдина, яку отримав рятувальник. У 2008 році він був нагороджений відзнакою МНС України "За відвагу в надзвичайній ситуації" II ступеня за участь у ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 275 артилерійської бази ракетних боєприпасів.

Також у 2008 році співробітник ДСНС отримав відомчу відзнаку "За розмінування" II ступеня. Свою відданість справі, мужність та витримку він проявив і у 2013 році, під час сильного снігопаду. Протягом трьох діб, майже безперервно, рятувальник, вміло керуючи спеціальним автомобілем КРАЗ – 255, визволяв зі снігової пастки більше 30 великогабаритних автомобілів, що дало змогу не лише уникнути великих заторів на засніжених дорогах, але і врятувати життя водіїв, які опинилися в полоні негоди.

Тому за особисту мужність, самовідданість, високий професіоналізм під час ліквідації наслідків стихійного лиха, Віктор Конопліцький був нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: