На Любарщині відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка » Новини Житомира
 
 


На Любарщині відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка

Автор: news_maker від 9-12-2014, 16:49, переглядів: 1 490

На Любарщині відкрили меморіальну дошку на честь героя-земляка

У День Збройних Сил України, 6 грудня, у с. Привітів Любарського району відкрили меморіальну дошку на честь полеглого в зоні проведення антитерористичної операції земляка Вадима Рудніцького. Для рідних та громади села загибель молодого героя стала великим потрясінням і непоправною втратою. У пам’яті близьких і знайомих він назавжди залишиться світлою, щирою, вимогливою до себе і небайдужою до інших людиною.
Рядовий міліції Вадим Володимирович Рудніцький народився 10 лютого 1978 року в далекій Естонії, але згодом сім’я переїхала у с. Привітів на Любарщині, де пройшли його дитинство та юність. У 1995 році Вадим Рудніцький закінчив місцеву школу, після чого розпочав свій нелегкий, але свідомо обраний шлях служіння Батьківщині. Спочатку він проходив службу в прикордонних військах у місті Львові, згодом потрапив в один зі спецпідрозділів органів внутрішніх справ, а потім більше восьми років служив у 95-ій Житомирській окремій аеромобільній бригаді. За цей час Вадим Рудніцький двічі брав участь у миротворчих операціях в Югославії.
Вадим залишив Збройні Сили України і два роки був поряд зі своїми рідними, працюючи у сфері торгівлі. Але події на сході України не залишили чоловіка байдужим. Він зголосився піти у батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Шторм», який виконував завдання в зоні АТО. 36-річний боєць героїчно загинув 24 серпня у День Незалежності України. Його поховали у с. Привітів 27 серпня. У загиблого залишилися батьки, дружина, донька та молодший брат.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Вадим Рудніцький посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (Указ Президента України № 747/2014 від 29 вересня 2014 року). А з метою увіковічнення пам’яті бійця-героя на фасаді його рідної школи встановили меморіальну дошку. Цей пам’ятний знак стане символом патріотизму для всіх, хто щодня проходитиме повз нього, і доказом того, що герої не вмирають, бо пам'ять про них бережуть вдячні нащадки.
На відкриття меморіальної дошки завітали голова Любарської районної ради Людмила Рогальська, заступник голови – керівник апарату Любарської райдержадміністрації Віктор Канчура, рідні, друзі, бойові побратими та односельчани Вадима Рудніцького.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: