Тимчасово припинено безкоштовне харчування дітей-чорнобильців » Новини Житомира
 
 


Тимчасово припинено безкоштовне харчування дітей-чорнобильців

Автор: admin від 17-01-2015, 10:17, переглядів: 1 934

Тимчасово припинено безкоштовне харчування дітей-чорнобильців

Батьки можуть отримати компенсацію. З початку року функцію з організації безплатного харчування потерпілих від аварії на ЧАЕС дітей від Міністерства соціальної політики передано на регіональний рівень.

Так Мінсоцполітики, як головний розпорядник бюджетних коштів, здійснюватиме розподіл коштів серед обласних департаментів з питань соціального захисту населення, – пропорційно чисельності потерпілих дітей. І вже на рівні області укладатимуть договори щодо здійснення харчування.

Саме для налагодження цієї роботи потрібен певний час (орієнтовно процедура закупівель триватиме 2,5 місяця), пише урядовий портал. А тому на час припинення харчування дітям щомісяця виплачуватимуть грошову компенсацію: дітям до 10-річного віку це 180 грн., до 14 років – 185 грн., від 14 до 18 років – 190 грн. в місяць, пропорційно навчальним дням.

Для отримання зазначеної компенсації батькам дітей необхідно звернутися до підрозділів із питань соціального захисту населення райдержадміністрацій (за місцем реєстрації) із відповідними заявою та довідкою з навчального закладу. Сьогодні право на пільгу щодо забезпечення безкоштовним харчуванням мають понад 231 тисяча дітей у 12 областях України, серед яких і Житомирщина.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: