Дитячий садок №63 буде утеплено за європейськими стандартами » Новини Житомира
 
 


Дитячий садок №63 буде утеплено за європейськими стандартами

Автор: admin від 21-01-2015, 19:36, переглядів: 2 105

Дитячий садок №63 буде утеплено за європейськими стандартами

Згідно меморандуму, який був підписний між міською радою та німецькою організацією GIZ, в Житомирі буде утеплено дошкільний навчальний заклад вперше за європейськими вимогами. Пощастило садочку № 63. Згідно проекту, його термомодернізують за новітніми технологіями, що дозволить в подальшому заощаджувати бюджетні кошти на енергоресурсах. Закінчити роботи планують наприкінці весни. На разі зроблено багато, розповідає завідуюча садочком Віленіна Ганношина: «Роботи ведуться швидко, дуже ефективно. Утеплили підвал, дах, частково замінили вікна. І коли ми поставили багатокамерні вікна (навіть коли їх тільки привезли), ми вже побачили товщину профілю цих вікон. Після їх встановлення в дитячих спальнях стало відчутно тепліше. Температура в приміщеннях значно піднялась. Задоволені».

Внесок міста у проект становить 1,4 млн. грн., 2,4 млн. - це безповоротна фінансова допомога німецької організації GIZ. Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин каже, що німці разом з фінансуванням поставили і умови: «Це грантові кошти, які не потрібно буде повертати з бюджету міста, але фонд поставив умови , що садок має бути утепленим за німецькими технологіями і за коефіцієнтом теплопровідності, який відповідає європейським стандартам. Це на 20% вище від українських стандартів. Тому 63 садочку пощастило, і з міського бюджету була виділена сума для співфінансування цього проекту».

Також, в рамках проекту садок було обладнано спеціальним тепловим пунктом, який співставляє температуру на вулиці і, відповідно, дозволяє в найбільш економному режимі забезпечувати теплом садочок. Окрім того, німецька сторона, дізнавшись, що міській владі на тендері вдалося заощадити кошти, виділила садочку ще більше 500 тисяч гривень.

«Проектно-кошторисна документація передбачала виділення 4 млн грн на комплексне утеплення цього садочку", - продовжує Сергій Сухомлин. "В результаті проведеного тендеру суму було зменшено на 3 млн, тобто ми змоги заощадити на цьому проекті мільйон гривень бюджетних грошей. Побачивши таке відношення до раціонального використання бюджету, німецький фонд GIZ пішов на безпрецедентний крок і додатково виділив більше 500 тис грн на придбання та встановлення геліосистеми для гарячої води, і ДНЗ №63 цілий рік відтепер буде отримувати гарячу воду в автономному режимі».
З настанням весни в ДНЗ №63 розпочнуться роботи з утеплення фасаду будівлі. Завідуюча садочком з нетерпінням очікує кінцевого результату.
«Наші дітки запитують, чому до нас привозять так багато будівельних матеріалів. Ми їм розказуємо, що в нас буде казковий, чудовий, теплий дитячий заклад. І ми дуже всі чекаємо, що наш садочок буде не тільки теплий, а й дуже казковий зовні», - розповідає Віленіна Ганношина.
Дитячий садок №63 буде утеплено за європейськими стандартами
Дитячий садок №63 буде утеплено за європейськими стандартами
Дитячий садок №63 буде утеплено за європейськими стандартами

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: