У Житомирі вивчали доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вивчали доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб

Автор: admin від 9-02-2015, 17:43, переглядів: 1 157

У Житомирі вивчали доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб

Семінар на таку тему відбувся в обласному центрі за участі представників центральної та обласної влади, європейських експертів, представників громадських організацій.

Основна мета – провести моніторинг та виправити виявленні недоліки, пов’язані із доступом до залізничного транспорту маломобільних осіб, чи людей з обмеженими фізичними можливостями. Для нашої області ця проблема є більш ніж актуальна, адже, як свідчить статистика, майже кожна десята людина має інвалідність.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута висловив впевненість, що існуючу проблему вже зрушено з місця і незабаром, спільними зусиллями нам вдасться виправити ситуацію на краще.

"Шлях подолає той, хто йде. Тож давайте починати максимально можливо впроваджувати зміни і я сподіваюсь, що надалі ця робота буде конструктивною", – сказав Ярослав Лагута.

Однією із основних проблем залізничних перевезень, для маломобільних осіб, зокрема візочників, є непристосованість об’єктів залізниці до їх переміщення і безпосередньої посадки до вагону. Про ці недоліки влада знає і намагатиметься їх вирішувати, наголосив заступник директора Департаменту безпеки – начальник відділу охорони праці та соціального захисту Мінінфраструктури України В'ячеслав Дідківський:

"Семінари достаньо результативні, маємо що покращувати в нашій роботі, тому що ці семінари здебільшого проводились після наших аудитів, ми маємо також досвід наших європейськів експертів, тож будемо намагатись його втілювати в життя", – сказав чиновник.

Голова Житомирськокої обласної громадської організації людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я" Неля Ковалюк, в цілому, задоволена тим, як вирішуються проблеми доступу до залізничного транспорту маломобільних осіб:

"Колись я взагалі не могла мріяти про те, що в моїй країні я зможу пересуватися вокзалом, що на "Київпас" буде доступна туалетна кімната, і що буде спец вагон", – поділилась своїми роздумами Неля Ковалюк.

У Житомирі вивчали доступ залізничного транспорту для маломобільних осіб

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: