Володарсько-Волинський район перевиконав мобілізаційний план по особовому складу » Новини Житомира
 
 


Володарсько-Волинський район перевиконав мобілізаційний план по особовому складу

Автор: admin від 19-02-2015, 16:35, переглядів: 1 578

Володарсько-Волинський район перевиконав мобілізаційний план по особовому складу

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський сьогодні, 19 лютого, провів засідання оперативного штабу у Володарсько-Волинській райдержадміністрації. У нараді взяли участь заступник директора департаменту фінасів облдержадміністрації Віктор Венцель, т.в.о. голови Володарсько-Волинської райдержадміністрації Андрій Головач, голова районної ради Оксана Альбрехт, керівники органів місцевого самоврядування та профільних служб і відомств району.
Сергій Машковський наголосив: «Такі наради проводяться не лише з метою оцінки готовності району до надзвичайних ситуацій. На них також обговорюються особливості процесу децентралізації, що розпочалася в Україні. Я позитивно ставлюся до діалогу, під час якого разом із керівниками місцевих органів влади ми обговорюємо болючі питання життя громади та враховуємо їхні пропозиції. Робочі поїздки в райони сприяють тому, що ми мотивуємо представників місцевої влади до конкретних дій та налагоджуємо з ними конструктивну співпрацю».
Віктор Венцель розповів головам місцевих рад району про особливості бюджетної децентралізації. Посадовець відзначив, що цей процес сприятиме активізації територіальних громад шляхом їх об’єднання.
Як повідомив військовий комісар Володарсько-Волинського РВК Віктор Білецький, район перевиконав мобілізаційний план по особовому складу. Так згідно із доведеними показниками, мають бути мобілізовані 30 військовозобов’язаних і 4 офіцери. Протягом першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації на захист Батьківщини стануть 51 військовозобов’язаний та 5 офіцерів. Із двох одиниць техніки з району на потреби Збройних Сил України та інших військових формувань поставлено одну. Наразі триває робота щодо виконання й цього завдання.
У Володарсько-Волинському районі посилено заходи безпеки у зв’язку із загрозою виникнення надзвичайних ситуацій. Так під постійною охороною перебуває 18 об’єктів, чергування на яких щоденно здійснює три групи працівників міліції. До патрулювання вулиць в населених пунктах залучаються представники громадських формувань, а також працюють камери відеоспостереження.
В районі нараховується 35 протирадіаційних укриттів, 10 з яких подані на списання. 19 вже проінвентаризовано, а на 6 готуються відповідні документи. Сергій Машковський дав доручення керівникам районної влади поповнити матеріальний мобілізаційний резерв, звернути увагу на об’єкти цивільного захисту, які підтоплюються ґрунтовими водами, та вимагати від відповідальних осіб чіткого плану усунення недоліків у таких приміщеннях.
Голова облдержадміністрації закликав представників влади всіх рівнів тримати на особистому контролі допомогу пораненим учасникам АТО, а також сім’ям загиблих бійців. «Не чекайте, що ці люди прийдуть до вас зі своїми проблемами. Ви маєте особисто спілкуватися з ними та ініціювати допомогу. Наголошую, не залишайте без уваги і родину Героя Небесної Сотні Віктора Прохорчука», - закликав Сергій Машковський.
Із Володарсько-Волинського району в зоні проведення АТО загинуло шість військовослужбовців, десятеро – поранені. Бійці та їх родини отримують допомогу як від влади, так і від волонтерів.
Під час засідання оперативного штабу розглядалося питання щодо роботи, яка проводиться із вимушеними переселенцями із Донецької та Луганської областей. Так у район прибуло 252 особи, частина із них повернулися додому або переїхали в інші населені пункти. За оперативними даними, зараз на обліку перебуває 196 переселенців, які проживають переважно у родичів та знайомих. Володарсько-Волинський район готовий прийняти ще 55 внутрішньо переміщених осіб.
Сергій Машковський подякував керівникам різних рівнів влади за співпрацю і висловив сподівання, що завдяки координації зусиль та дій у районі не виникатиме серйозних проблем.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: