У Житомирі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

Автор: admin від 20-02-2015, 20:35, переглядів: 1 448

У Житомирі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

На майдані Корольова зібралися представники обласної та міської влади, військові, ветерани, молодь, пересічні городяни. Всі разом помолилися за упокій загиблих борців, які віддали свої життя за свободу і незалежність України.

Революція Гідності змінила не лише владу, а й ментальність народу, наголосив на мітингу очільник Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський:

"У нас країна змінилася, у нас ментальність змінилася. Влада готова до діалогу, влада готова почути людей. Ми готові залучати громадськість до спільної співпраці. Найближчим часом ми повинні зробити дуже серйозну оптимізацію, залучити нові обличчя, які будуть працювати ефективно заради тих людей, які поклали власні життя. Вони змінили країну, вони перевернули те, що було глибоко в душі і породили там патріотизм".

Багато запитань досі лишаються без відповідей. Як-от, чому розслідування значної частини справ про загибель активістів не завершено, а винні й досі не покарані: "Нічого не змінювалося впродовж тривалого часу. Нікого не покарали. Дуже багато людей, які на той час працювали у генпрокуратурі. Їх не змінювали. Вони робили все для того, щоб знищити та приховати речові докази" , – пояснив народний депутат України Борислав Розенблат. Самі ж житомиряни кажуть, що ті страшні події змусили їх переглянути свої погляди на життя:

"Певно, що у людях багато що змінилося. Коли війна і смерть за крок, люди стають більш згуртованими, більш патріотичними, більш милосердними. Але десь у душі жевріє думка, що все було дарма. А все тому, що влада має по-іншому реагувати на такі речі і події".

"Якщо сказати особисто про себе, а я росіянка, у мені щось перевернулося. По відношенню до російського народу, в першу чергу. Тому що він повинен замислитися, у якій країні живе. Ось, до прикладу, у мене рідні досі живуть в Росії і вони відмовляються вірити у те, що насправді тут відбувається. Тому, для мене багато чого змінилося. Я підтримали свого сина, який їздив на Майдан. Все ж хочеться вірити у краще майбутнє, що все налагодиться і наступить мир у нашій країні".

Додамо, увечері, 20 лютого, у Житомирі відправили заупокійну литію і влаштували смолоскипну ходу до стенду Небесної сотні, що на майдані Корольова.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: