"Чорні копачі" бурштину добралися до словечанських лісів » Новини Житомира
 
 


"Чорні копачі" бурштину добралися до словечанських лісів

Автор: news_maker від 27-02-2015, 15:05, переглядів: 2 538

"Чорні копачі" бурштину добралися до словечанських лісів

Навала нелегальних добувачів бурштину, що сунеться Олевським районом від кордону з Рівненщиною, перекинулася вже й на Овруцький. Близько півгектара лісових земель Сирницького лісництва Словечанського лісгоспу зазнали пошкоджень від зловмисників, які полюють за "сонячним каменем".

Лісівники самотужки не в змозі зарадити цьому лиху.

"Наслідки незаконного добування бурштину-сирцю на землях лісогосподарського призначення Білокоровицького та Олевського лісгоспів вражаючі, – коментує ситуацію начальник Житомирського облуправління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський. – Дерева або зрубані, або впали від пошкоджень кореневої системи. Загалом площа таких насаджень складає понад 174 га. Розмір шкоди, заподіяної лісу, добігає до 100 тисяч гривень".

Керівники названих підприємств неодноразово зверталися до правоохоронних, природоохоронних та органів виконавчої влади з проханням зупинити нелегальних добувачів. Однак дієвих заходів щодо припинення незаконного видобування бурштину-сирцю на даний час не вживається.

Нині лісівники думають, як привести до належного санітарного стану ліси, пройдені "чорними копачами". Деревина, що лежить на землі, втратила технічну якість, однак її треба прибрати, бо це створює загрозу виникнення пожеж та розповсюдження шкідників. Пошкоджені площі необхідно заліснити.

Але для проведення зазначених робіт лісівники наразі не мають відповідної підтримки від контролюючих органів, пише прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.
"Чорні копачі" бурштину добралися до словечанських лісів

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: