Житомирська область одна із чотирьох в Україні дотрималась лімітів газу » Новини Житомира
 
 


Житомирська область одна із чотирьох в Україні дотрималась лімітів газу

Автор: admin від 3-03-2015, 13:41, переглядів: 1 116

Житомирська область одна із чотирьох в Україні дотрималась лімітів газу


За підсумками перших двох місяців року показник сплати за блакитне паливо на Житомирщині становить 59 %. У цілому стан розрахунків за газ в Україні невтішний, а доведені областям ліміти його споживання станом на 1 березня перевищені в середньому на шістнадцять відсотків.
Таку інформацію на селекторній нараді повідомив Віце-прем’єр-міністра України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко:
"У лідерах – Волинська, Дніпропетровська, Житомирська і Закарпатська області. У нас стоїть дуже просте і чітке завдання: зробити все можливе для того, щоб зменшити споживання газу. У зв’язку з поліпшенням погодних умов і теплим температурним режимом ми могли б закінчити опалювальний сезон дещо раніше", – зазначив урядовець.
Щодо Житомирщини, то наша область – серед лідерів дотримання лімітної дисципліни. На цьому наголосив очільник Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський:
"На опалювальний сезон 2014-2015 років Житомирщині були доведені Урядом ліміти споживання природного газу в обсязі 211 млн. куб. м. Вже зараз можемо констатувати, що наша область одна із небагатьох зразкових в державі, яка дотримується лімітної дисципліни. За підсумками січня-лютого поточного року показник сплати за природний газ становить 59 %. У той час середній рівень по Україні – це 37 %. Таким чином, Житомирщина успішно працює над виконанням визначених Урядом завдань".
Щодо оплати за енергоносії, найбільшими боржниками по області залишаються міста Коростень та Малин і КП "Озерне". Виправив ситуацію, змінивши свої показники на краще, "Житомиртеплокомуненерго":
"За ці два місяці "Житомиртеплокомуненерго" підняв свої показники. Їм вдається оплачувати згідно доведених норм. Показники близько 63 %. А так, звісно, є підприємствах теплопостачальних незадовільна ситуація. Ми з ними працюємо. Я думаю, що найближчим часом і там поліпшиться ситуація з оплатою".
Зауважимо, що впродовж січня-лютого поточного року підприємства теплоенергетики області зекономили 70 тисяч кубометрів газу. Повідомляє Житомирська Хвиля

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: