Житомирщина ледве вписується у визначені ліміти газу » Новини Житомира
 
 


Житомирщина ледве вписується у визначені ліміти газу

Автор: news_maker від 28-11-2014, 17:20, переглядів: 1 531

Житомирщина ледве вписується у визначені ліміти газу

В області, відповідно до завдання Уряду, продовжують здійснювати комплекс заходів щодо заощадження 30 % природного газу за рахунок використання альтернативних видів палива. На альтернативі вже працює 117 котелень. Про проходження опалювального сезону в області на селекторній нараді розповів очільник Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

"Спочатку ми запланували перевести 117 котелень. Вже сьогодні плануємо не менш, як 118. Ще на озброєнні є 8 котелень, які готові до переведення, у разі, коли відбудеться перерозподіл коштів. Я звертався до Володимира Гройсмана. З'явилася така інформація, що деякі області не використовують держсубвенцію, яка була виділена Постановою Кабміну на заміщення природного газу. А це знову ж таки економія, витримка лімітів і зменшення залежності від російського газу".

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №296 від 09.07.2014, ліміт газу для Житомирщини на весь опалювальний період 2014-15 року скав 87,7 млн. метрів куб. В жовтні область вписалася в них – при плановому ліміті 6 мільйонів підприємства теплоенергетики спожили енергоносіїв 5 мільйонів м куб. блакитного палива. А от у листопаді Житомирщина порушила лімітну дисципліну, продовжує перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко:

"У листопаді при виділеному обсязі в 10 мільйонів, вже за 26 днів спожито 11 мільйонів м куб. газу. Орієнтовне перевищення ліміту в листопаді складе 20 відсотків. Не дотримуються лімітної дисципліни комунальне підприємство "Житомиртеплокомуненерго" – перевищення на 1,43 мільйона, комунальне підприємство "Бердичівтеплоенерго" – 0,5, комунальне підприємство "Новоград-Волинськтеплокомуненерго" – 0,2, і комунальне підприємство "Таплозабезпечення" м. Коростень – 0,2 мільйонів м куб".

Такі цифри директор "Житомиртеплокомуненерго" Дмитро Рогожин пояснює порушенням задля належної подачі тепла в соціальні установи та квартири житомирян:

"На жаль, цей листопад на порядок холодніший, ніж торік. В зазначені ліміти вкластися нереально, потрібно писати листа на перерозподіл тарифів. Це питання ми вже підіймали разом з Володимиром Гройсманом. І, за його словами, відповідно до температурного режиму і будуть змінюватися ліміти. Тому що напряму просто заморозити опалення лікарень, шкіл та жилих будинків ми не можемо". Загалом в області працює 936 котелень. Теплом забезпечені 2033 житлові будинки, 813 навчальних закладів, 700 дошкільних закладів та 54 медичні установи.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: