У Житомирі з’явилася калинова алея пам’яті героїв » Новини Житомира
 
 


У Житомирі з’явилася калинова алея пам’яті героїв

Автор: news_maker від 21-03-2015, 11:54, переглядів: 1 735

У Житомирі з’явилася калинова алея пам’яті героїв

20 молодих дерев посадили працівники обласної держтелерадіокомпанії. Місце для висадки визначила міська рада. А власне деревця дав 77-річний житомирянин Василь Сліпчук, колишній викладач Агротехнічного коледжу.

Цю калину він виростив на своїй земельній ділянці, він же виступив ініціатором прикрасити один з районів Житомира, висадивши там калину.

"Вирішив подарувати Житомиру калину, хотіли висадити ще восени, але погодні умови не дозволили. Може з часом калину потрібно буде підрізати, формувати чи то кущем, чи деревцем. В позаминулий рік я подарував 30 саджанців червоного дуба нашому агротехколеджу. Я організував посадку алеї дубів пам'яті викладачів на працівників цього навчального закладу".

Висаджувати деревця працівникам телебачення та радіо доводиться не в перше, каже заступник генерального директора облдержтелерадіокомпанії Ніна Собкович. І як правило, ініціаторами екологічних акцій виступають самі журналісти:

"Багато говорять про екологію, багато ми знімаємо, розказуємо. Показуємо. Але попри те все ми повинні показувати власний приклад. І журналістські алеї є і в Новоград-Волинському лісництві, в Ємільчинському, є і в інших лісництвах та містах області. Є вони і в Житомирі. Два роки тому журналісти висадили алею в парку ім.Гагаріна, рік тому ми висадили Алею Небесної Сотні – 100 дубів, лип і горобини чорноплідної, а ось сьогодні ми посадили ці 20 калин".

В найближчих планах журналістів телерадіокомпанії – посадити ще одну алею у квітні під час обласного місячника благоустрою та озеленіння "За чисте довкілля".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: