На Бердичівщині знову повернулися до питання оптимізації шкіл » Новини Житомира
 
 


На Бердичівщині знову повернулися до питання оптимізації шкіл

Автор: news_maker від 24-03-2015, 17:07, переглядів: 1 177

На Бердичівщині знову повернулися до питання оптимізації шкіл

Про скорочення кількості навчальних закладів у селах говорили на останній сесії районної ради. Депутатів з Програмою оптимізації знайомила головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Носова.

З її слів, впровадження Програми дасть можливість суттєво зекономити бюджетні кошти, пише телеканал ВІК. Адже вже сьогодні, навіть при 100%-ковому фінансуванні галузі, не вистачило б на повноцінне функціонування освіти на Бердичівщині, бо більшість розрахунків зроблено і затверджено за старими цінами, каже чиновниця.

"У 2015-му році в цілому по освіті недостатність кошторисних призначень складає близько шести мільйонів гривень. Із них – 4, 9 мільйона гривень – по фонду зарплат. З цих коштів 4, 7 мільйона – це не достаток по загальноосвітнім закладам. Програма розрахована до 18-го року. Упродовж 2015-2017 років будуть здійснюватись певні заходи стосовно оптимізації мережі. До ліквідації у 2015 році пропонується Закутенська школа, Гальчинська, Буряківська, Гардишівська, Дмитрівська".

Також Програмою передбачено реорганізувати Великонизгорецьку, Райківську, Скаківську, Тереховецьку, Слободищанську школи в школи першого ступеня. Розраховують, що такі кроки можуть зекономити понад мільйон гривень. Проти закриття шкіл виступили представники місцевої громади.

Говорять Сергій Варакін, волонтер "Крил Фенікса", та Василь Сухораба, депутат обласної ради:

"Сергій Варакін, волонтер "Крила Фенікса": Якщо ми зараз закриємо школи, то батькам буде дешевше просто не відправляти дітей у школу. Село й без того сидить у повній… А ми школи закриваємо. Скоро таким чином у нас побільшає судимих, наркоманів, алкоголіків.

Василь Сухораба, депутат обласної ради: Школу закрити сьогодні – то хто тоді її відкриє? Закрити – найлегше, а от відкрити – то вже треба добряче виїздити усюди. Створіть таку групу з кожного села, де має закриватися школа, і обсудіть по кожній школі. Може, там, де п’ять учнів, закрити і треба, та не поголовно".

На сесії запропонували, щоб питанням оптимізації шкіл займалася спеціально створена комісія.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: