На Житомирщині правоохоронці виявили сотні правопорушень, пов'язаних з нелегальною міграцією » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині правоохоронці виявили сотні правопорушень, пов'язаних з нелегальною міграцією

Автор: news_maker від 26-03-2015, 14:00, переглядів: 1 121

На Житомирщині правоохоронці виявили сотні правопорушень, пов'язаних з нелегальною міграцією

На території регіону, як і по всій Україні, упродовж двох тижнів тривали профілактичні заходи «Мігрант». Результатом роботи житомирських правоохоронців стало викриття низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.
Ініційовані Державною міграційною службою профілактичні заходи «Мігрант» тривали на Житомирщині з 10 по 24 березня. До їх проведення залучалися прикордонники, представники служби безпеки та міліції.
Упродовж двох тижнів правоохоронці перевірили місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.
У результаті проведених заходів затримано громадянина Афганістану за підробку особистих документів для перебування на території України. Іноземець переклеїв свою фотокарту у чужому посвідченні біженця.
Також викрито громадянина Азербайджану за використання посвідчення особи з недостовірними відомостями.
Відповідні інформації внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.358 (Підроблення документів…) Кримінального кодексу України. Розпочаті кримінальні провадження. За порушення чинного законодавства іноземцям загрожує як штраф, так і позбавлення волі строком до 5 років.
Водночас правоохоронці виявили понад сотні порушень адміністративного законодавства, пов’язаних з правилами перебування іноземців та осіб без громадянства на території нашої держави.
Окрім того, виявлено 38 нелегальних мігрантів. Прийнято 24 рішення про примусове повернення цих осіб до країн походження, ще 3 зобов’язані добровільно повернутися на батьківщину. 2 нелегалам заборонено подальший в’їзд в Україну. Гомадянина Російської Федерації поміщено до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадяняства, які незаконно перебувають на території України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: