В травні у Житомирі вдруге організовують День української вишиванки » Новини Житомира
 
 


В травні у Житомирі вдруге організовують День української вишиванки

Автор: news_maker від 3-04-2015, 18:29, переглядів: 1 388

В травні у Житомирі вдруге організовують День української вишиванки

Свято вишиванки хочуть об'єднати із збором допомоги для військових. Також організатори планують розширити і територіальні, і часові межі заходу:

"Цьогоріч, щоб даний захід набирав ще більшої масовості, ми підготували і направили головам районних державних адміністрацій і міським головам офіційні листи-звернення з приводу проведення не лише дня української вишиванки, а цілого місяця, впродовж якого проводити такі заходи, які спрямовані на розповсюдження інформації до молоді про історію української вишиванки, про те, якою вона має бути", – розповів голова молодіжної громадської організації "ХХІ покоління" Віталій Сівко.

Основні заходи пройдуть 14 травня у Житомирі, на вулиці Михайлівській. Жителів та гостей міста запрошують одягнути вишиванки та приходити цілими родинами. Крім можливості "себе показати та інших подивитися", на всіх учасників очікує різноманітна і насичена концертна програма, працюватиме "містечко майстрів".

До дня вишиванки приурочений і конкурс віршів, звичайно, присвячений українській вишиванці.

"Такі заходи зараз дуже потрібні нашій країні, нашим людям", – каже фіналіст проекту "Голос країни" і активний учасник підготовки Свята вишиванки Артем Кондратюк. - Такі заходи виховують в людях патріотизм, любов до своєї країни, любов до своєї культури, а це дуже важливо. Я думаю, що коли людина прийде на цей захід, вона просто переключить свої думки, набереться живих емоцій".

Організатори Дня вишиванки – молодіжна громадська організація "ХХІ покоління", Молодіжний Актив Розвитку, Житомирський обласний Центр народної творчості та молодіжна громадська організація "Центр". Цього року захід відбудеться за підтримки облдержадміністрації та міської ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: