Потужний конвертаційний центр ліквідували на Житомирщині працівники СБУ » Новини Житомира
 
 


Потужний конвертаційний центр ліквідували на Житомирщині працівники СБУ

Автор: news_maker від 8-04-2015, 18:01, переглядів: 1 699

Потужний конвертаційний центр ліквідували на Житомирщині працівники СБУ

Про це нам повідомили з прес-групи обласного управління цієї структури. Використовуючи "транзитні" комерційні структури, троє зловмисників надавали конвертаційні послуги підприємствам різних форм власності у Києві, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях.

Організатори конвертаційного центру "накручували" вартість товару та штучно формували ПДВ для його безпідставного бюджетного відшкодування. Комісія за їхні послуги становила 7-9 відсотків залежно від заявленої суми.

Лише впродовж року учасники оборудки перевели до тіньового сектора економіки майже 30 мільйонів гривень. Днями співробітники СБУ затримали трьох зловмисників. Вони мали доставити замовнику чергову суму готівки – 120 тисяч гривень.

У одного із спільників вилучено фіктивні фінансові документи для незаконного перерахування понад одного мільйона бюджетних гривень на рахунки підконтрольної фірми.

Правоохоронці вже провели понад два десятки обшуків в офісних приміщеннях. Вилучено документацію, що підтверджує фінансово-господарські зв’язки підприємств та замовників конвертаційних послуг, а також комп’ютерну техніку та печатки. Обласне управління СБУ вже розпочало кримінальне провадження за привласнення майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: