Житомирщина готується відзначити 8-9 травня » Новини Житомира
 
 


Житомирщина готується відзначити 8-9 травня

Автор: news_maker від 29-04-2015, 14:35, переглядів: 1 324

Житомирщина готується відзначити 8-9 травня

Житомирщина готується гідно відзначити День пам’яті та примирення (8 травня) і 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі (9 травня).

Так 8 травня у школах області пройде загальнообласний урок пам’яті із залученням учасників антитерористичної операції та ветеранів війни, планується проведення акції з виготовлення та розповсюдження пам’ятного знаку «Мак пам’яті». Представники влади у районах і містах області, керівники установ і організацій о 10.00 вшанують пам’ять учасників визвольного руху, жертв нацистських переслідувань, поклавши квіти до пам’ятних дошок, меморіалів, на військові кладовища. У храмах області відбудеться молебень за мир в Україні та захисників вітчизни, панахида за жертвами Другої світової війни.

Відзначення 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі 9 травня розпочнеться у Житомирі об 11.00 год. урочистостями біля Монументу Слави. Заходи проводитимуть із використанням державної символіки та пам’ятного знаку «Мак пам’яті». Під час урочистостей будуть посилені заходи безпеки.

У Державному архіві Житомирської області до 9 травня відкриється документальна виставка архівних документів, присвячена 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі.

В ці дні представники влади, а також учні шкіл відвідають учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників антитерористичної операції, у тому числі тих, хто перебуває на лікуванні.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: