Іноземні гості ознайомились із роботою житомирського центру допомоги учасникам АТО » Новини Житомира
 
 


Іноземні гості ознайомились із роботою житомирського центру допомоги учасникам АТО

Автор: news_maker від 28-05-2015, 06:56, переглядів: 1 313

Іноземні гості ознайомились із роботою житомирського центру допомоги учасникам АТО

Радник з питань реінтеграції та фінансового забезпечення ПРООН Мілош Кршмановіч відвідав сьогодні Житомирщину. Мета його візиту – дізнатися про стан справ, основні проблеми та пріоритетні напрямки у питаннях реабілітації учасників АТО та допомога їх сім’ям у рамках підготовки плану заходів проекту Програми розвитку ООН «Реабілітація та реінтеграція колишніх військових та осіб, які отримали фізичні або психологічні травми внаслідок кризи на сході України».

В.о.міського голови Любов Цимбалюк розповіла, що у квітні у Житомирі відкрили "Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям". «Відкриваючи Центр, ми ставили за мету – створити дієвий центр допомоги, постійний супровід у вирішенні питань сімей учасників АТО до повного їх вирішення. Окрім, власне наших служб, запросили до роботи у Центрі представників громадської організації учасників АТО «Бойове братерство ветеранів АТО», - зауважила Л.Цимбалюк.

«Центр соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям» - спеціалізоване формування, що працює як підрозділ Житомирського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, де надаються юридичні консультації з питань оформлення соціальних пільг та видачі посвідчень учасникам бойових дій.

«Особливістю цього Центру є те, що служби можуть надавати допомогу ,послуги за місцем проживання людей. Зазвичай, ми надаємо консультації, психологічну допомоги членам родин учасників АТО ще до того, як вони офіційно звернуться до Центру», - розповіла директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко.

Місто займається питаннями підтримки таких сімей: ми ведемо облік цих сімей та знаємо їх потреби. Житомирським сім’ям загиблих виплачується грошова компенсація у розмірі 100000 грн кожній. Місто взяло на себе і фінансову підтримку дітей загиблих: щомісячна адресна матеріальна допомога на дітей призначається до досягнення ними 18-річного віку в розмірі 50% прожиткового мінімуму для відповідної категорії громадян, встановленого відповідно до чинного законодавства України.

У місті є нагальна необхідність забезпечення учасників АТО земельними ділянками. Першочергово розглядаються клопотання членів родин загиблих, тяжкопоранених та поранених громадян, які брали участь у антитерористичній операції.

Також керівник міста Любов Цимбалюк розповіла, що у цьому році вперше за кошти місцевого бюджету викуплені усі путівки у таборі «Супутник» для забезпечення оздоровлення в позаміському закладі відпочинку дітей, батьки яких загинули в АТО, та дітей з родин учасників АТО.

Після офіційної зустрічі із керівництвом міста іноземні гості ознайомилися із роботою Центру соціальної допомоги учасникам АТО та їх сім'ям.

Іноземні гості ознайомились із роботою житомирського центру допомоги учасникам АТО

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: