На Житомирщині проведено заходи щодо ліквідації спалаху чуми » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині проведено заходи щодо ліквідації спалаху чуми

Автор: news_maker від 6-07-2015, 15:41, переглядів: 1 197

На Житомирщині проведено заходи щодо ліквідації спалаху чуми

5.07.2015 року о 15.05 год. на території мисливського клубу в Білковському лісництві (Радомишльський р-н) був знайдений труп дикого поросяти віком біля 3-х місяців.

Вже цього дня о 23.00 год. Державним науково-дослідницьким інститутом лабораторної діагностики та ветернинарно-санітарної медицини (м.Київ) підтверджено захворювання тварини на африканську чуму.

На місці проведено заходи з утилізації відповідно до інструкції.

З метою непоширення інфекції (на інших тварин) на навколишні території накладено карантин на 40 днів. На місці працюють ветеринарно-санітарні та міліцейські пости на дорозі Радомишль-Макарів. На постах організовано цілодобове чергування спеціалістів ветмедицини та представників міліції. Це унеможливить в’їзд на територію вогнища (30 квартал) транспорту та проникнення громадян. До зняття карантину в Радомишльському лісництві заборонено вивіз деревини з епізиотичного вогнища та загрозливої зони.

В зоні осередку проводиться відстріл дикого кабана (бродячих собак, котів).

Всі свиноферми на території Радомишльського району працюватимуть у «закритому режимі». Здійснюватимуться заходи щодо проведення 100 % вакцинації та ревакцинації всього поголів’я свиней господарств усіх форм власності проти АЧС.

До уваги громадян! Африканська чума свиней не є небезпечною для організму людини. Хвороба передається лише диким і свійським тваринам та не несе загрозу для людей.

АЧС (або хвороба Монтгомері) є висококонтагіозною хворобою домашніх та всіх видів диких свиней. Однаково сприйнятливі всі вікові групи. Клінічна картина АЧС характеризується високою температурою, втратою апетиту, крововиливами на шкірі й у внутрішніх органах та загибеллю тварин в середньому за 2-10 днів. Викликається АЧС ДНК-вмісним вірусом. За наявності високовірулентної форми вірусу АЧС смертність сягає 100%. Вакцинація та методи лікування проти цієї хвороби не розроблені.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: