Прокуратура відстояла в суді повернення державі земель у прибережній смузі річці Тетерів » Новини Житомира
 
 


Прокуратура відстояла в суді повернення державі земель у прибережній смузі річці Тетерів

Автор: news_maker від 16-07-2015, 17:49, переглядів: 1 876

Прокуратура відстояла в суді повернення державі земель у прибережній смузі річці Тетерів

Прокуратура Житомира лише у Верховному Суді України відстояла повернення державі землі, що розташована у прибережній смузі річці Тетерів. Позовні вимоги наглядачів законності про скасування протиправного рішення міської ради щодо надання в оренду землі вартістю майже 100 тисяч гривень та повернення її до державної власності Верховним Судом України визнано обґрунтованими.

Докладно про цю справу розповідає прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша:

"Установлено, що рішенням міської ради, у 2011 році, незаконно передано житомирянину в оренду на 10 років земельну ділянку площею 4 сотки, що розташована у прибережній захисній смузі річці Тетерів, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Такими діями посадовці порушили вимоги чинного законодавства, згідно з якими будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних) у прибережних захисних смугах уздовж річок забороняється. З метою захисту законних інтересів держави і жителів міста, прокуратура у суді першої інстанції домоглася звільнення землі, однак, судами апеляційної та касаційної інстанцій попереднє судове рішення скасовано".

Після таких дивних рішень служителів Феміди прокуратура Житомира звернулась до Верховного Суду України, який врахував її правову позицію та залишив без змін рішення першої судової інстанції. Ці рішення зобов’язують житомирянина повернути землю до державної власності.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: