Сьогодні на Житомирщині діють 172 малокомплектні школи » Новини Житомира
 
 


Сьогодні на Житомирщині діють 172 малокомплектні школи

Автор: news_maker від 18-07-2015, 13:31, переглядів: 1 041

Сьогодні на Житомирщині діють 172 малокомплектні школи

Вони не забезпечують якісну освіту і до того ж затратні для бюджету, констатують в облдержадміністрації. На підтвердження на сайті цієї держструктури наводяться підрахунки, що закриття однієї малокомплектної початкової школи дає змогу зекономити від 100 до 300 тисяч гривень на рік, а малокомплектної дев'ятирічки від 500 до 760 тисяч. За словами начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Вадима Калініна, протягом 2-3 років в області планують оптимізувати 76 шкіл.

Станом на 1 липня, відповідно до рішень сесій місцевих рад, вже закрито 37 шкіл. Чиновник нагадує, що обласне управління освіти лише надає рекомендації районним радам, а рішення про відкриття чи закриття закладу приймає місцевий орган самоврядування.

Вони мають проаналізувати функціонування кожної з шкіл. Адже необхідно враховувати те, що початкова освіта повинна здобуватися якомога ближче до місця проживання дитини, а учні середньої та старшої ланки і педагоги повинні мати можливість без надзусиль дістатися школи або ж під'їхати до навчального закладу безкоштовним шкільним автобусом.

Сьогодні такою можливістю забезпечені 99,9 % учнів та 87% вчителів сільської місцевості. Їх обслуговують 195 шкільних автобусів, за півроку планують додатково придбати ще 17 автівок.

"В цілому оптимізація дозволить покращити рівень освіти школярів, тому не потрібно її сприймати як негативне явище", – цитує начальника обласного управління освіти офіційний сайт облдержадміністрації.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: