Поточна ситуація із виділенням землі учасникам АТО » Новини Житомира
 
 


Поточна ситуація із виділенням землі учасникам АТО

Автор: admin від 14-08-2015, 10:40, переглядів: 1 322

Поточна ситуація із виділенням землі учасникам АТО


Питання соціального захисту учасників АТО та сімей загиблих військовослужбовців обговорили на розширеній нараді, яка пройшла в Житомирській облдержадміністрації.
На даний час в області обліковується 186 родин загиблих учасників АТО, 742 поранених, мобілізовано більше 12 тисяч чоловік, і вже більше 3700 демобілізованих військовослужбовців. Серед регіонів країни це чи не найбільший мобілізаційний ресурс, всі ці люди потребують уваги і допомоги у вирішенні багатьох проблем, тому і завдання соціального захисту – досить вагомі, зазначив голова ОДА Сергій Машковський:
"Це цілий комплекс заходів, які ми маємо вживати, як влада, спільно з органами місцевого самоврядування, як безпосередньо на місцях мають спілкування з військовослужбовцями, і, звичайно, з громадськістю".
Найбільш проблемним питанням Сергій Машковський назвав виділення земельних ділянок для учасників АТО. Присутні на засіданні військовослужбовці мали можливість повідомити про факти відмови або затримки в оформленні ділянок, а представники від керівництва районів та органів землевпорядкування звітували, як виконуються відповідні розпорядження на місцях. Загальну ситуацію по регіону окреслив у своїй доповіді виконуючий обов'язки начальника управління Держгеокадастру в Житомирській області Дмитро Мозговий. За його словами, для надання учасникам АТО на території усіх районів визначено 52 масиви земель державної та комунальної власності загальною площею 890 га. 22 масиви розташовані у межах населених пунктів:
"Визначені земельні масиви, придатні для передачі у приватну власність військовослужбовцям, учасникам АТО для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення особистого селянського господарства та садівництва. Територіальними органами Держгеокадастру в області забезпечується всебічна консультативна допомога військовослужбовцям, членам їх сімей з питання роз’яснення порядку отримання земельних ділянок у власність, надання необхідних графічних матеріалів в порядку розроблення відповідної документації землеустрою".
Дмитро Мозговий також наголосив, що перед установами, що здійснюють розробку документації, поставлено чітке завдання мінімізувати витрати для учасників АТО і членів їх сімей з метою недопущення завищення вартості виконання робіт землеустрою. Станом на 10 серпня надійшло 3418 заяв від військовослужбовців про надання дозволу на розробку документації та подальшої передачі земельної ділянки у власність в межах норм безоплатної приватизації. Близько 2 тисяч заяв вже опрацьовані. У переважній більшості надано дозволи. Відмов – 155. Причини називає Дмитро Мозговий:
"53 відмови надано головним управлінням Держгеокадастру в Житомирській області у зв'язку з тим, що у громадян використане право на безоплатну приватизацію та у зв'язку з тим, що земельні ділянки, які були зазначені в заявах, належать до земель, які не можуть бути передані у власність Головним управлінням. 102 відмови надано органами місцевого самоврядування".
Зокрема, через відсутність вільних земельних ділянок відмову надали кілька сільських рад Житомирського району, а також Коростишівська та Коростенська міські ради.
Загалом по області вже повністю оформлені документи і передано у приватну власність учасників АТО 218 земельних ділянок загальною площею 77 га.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: